March 18, 2017

Komkommer-slasoep.

Komkommerslasoep - a floral sunset

Geen idee of ik het ooit al heb vermeld, maar een tweetal jaar geleden volgde ik samen met het Lief kookles. Uiteindelijk ben ik er na een jaar ook mee gestopt omdat we nogal een druk schema hadden en omdat ik vond dat ik er weinig uit leerde. De recepten die we maakten waren ook niet altijd mijn ding maar af en toe zat er toch een verrassend lekker gerechtje bij. Deze komkommer-slasoep is er daar eentje van! Bovendien is de soep ook klaar binnen een halfuurtje en heb je er verrassend weinig ingrediënten voor nodig. Ideaal dus voor tijdens een drukke werkweek. 
Van sla wist ik al dat het heel lekkere soep opleverde, want dat maakte mijn mama al eens af en toe. Maar komkommer? Daar had ik had zelf nog nooit aan gedacht in soep te verwerken maar ik geef toe, daar heeft onze kookleerkracht toch een goed idee gehad! Het is een heel lekkere combinatie dus ik hoop dat je het ook eens een kans geeft!

Ingrediënten (voor +- 5 porties)

 • 2 komkommers
 • 1 krop sla
 • klontje boter
 • 2 l water
 • 4-5 blokjes kippenbouillon
 • peper en zout

Bereiding

 1. Schil de komkommers en snijdt overlangs in 4 delen zodat je de zaadlijsten er gemakkelijk kan uitsnijden. Snijdt verder in blokjes, ter grootte van een dobbelsteen.
 2. Was de sla en snijdt in kleinere delen.
 3. Smelt de boter in een stoofpot en bak de komkommers een beetje aan. Voeg even later ook de sla toe en laat het geheel nog een vijftal minuutjes stoven.
 4. Blus met het water en laat het geheel even verder koken, een twintigtal minuutjes is voldoende.
 5. Voeg de bouillonblokjes toe en mix de soep. 
 6. Kruid af met peper en zout en de soep is al klaar!

No comments:

Post a Comment