Een tijdje geleden stond er hazelnootpoeder in promotie bij Aldi en hoewel ik eigenlijk voor amandelmeel kwam en geen idee had wat te doen met hazelnootpoeder, legde ik het toch in de winkelwagen. Gelukkig had ik ook nog het boek "Koekjes" in de kast liggen en na het even doorbladerd te hebben vond ik een recept voor chocolade hazelnootkoekjes. Daar kon ik wel wat mee!
Ik paste het recept aan, voegde natuurlijk het hazelnootpoeder toe en nog voor ze gebakken waren had ik het gevoel dat het wel goed zat. Ik bedoel, de geur van het deeg rook al naar iets tussen nutella en praliné dus dat kon niet fout gaan. Ik maakte enkel de fout van de koekjes iets te dicht bij elkaar te leggen in de oven waardoor sommigen er met een are vorm uitkwamen, maar hé... Het blijven homemade koekjes he, die zien er niet perfect uit!
Ingrediënten
- 100 g zelfrijzende bloem
- 1 tl zout
- 50 g hazelnootpoeder
- 125 g zachte boter
- 100 g bruine suiker
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- 100 g chocoladedruppels (of "chocolate chips")
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de boter met de bruine suiker tot een romig geheel.
- Voeg het ei toe en blijf mengen tot het is opgenomen in het mengsel. Voeg tot slot ook het vanille-extract toe.
- Meng de bloem, het zout en het hazelnootpoeder in een kom. Voeg dit lepel per lepel bij het botermengsel. Voeg pas een nieuwe lepel toe wanneer de vorige is opgenomen in het deeg.
- Roer nu de chocoladedruppels met een spatel in het deeg.
- Neem er een met bakpapier bekleedde bakplaat bij en maak kleine hoopjes van het deeg op het bakpapier. Laat voldoende plaats tussen de koekjes, ongeveer 3 cm.
- Zet 10-15 minuten in de oven.
- Laat de koekjes na het bakken even afkoelen vooraleer je er begint van te smullen!
No comments:
Post a Comment