September 20, 2017

Hotspot: Viggo's


Het Lief en ik lezen allebei heel graag. Omdat we in een klein appartement wonen en geen plaats hebben voor een boekenkast, is een bezoek aan de bibliotheek een driewekelijkse bezigheid voor ons. Omdat we dan toch buiten zijn, proberen we er altijd iets leuks aan te koppelen. In het begin gingen we vaak naar de chinese supermarkt vlakbij het station (doen we soms nog trouwens) en als we er toevallig op zondagmorgen waren, gingen we ontbijten bij het bibliotheekcafe (geen idee hoe het heet... Permeke?). Maar omdat ik de bediening daar heel onvriendelijk vond en het ontbijt zelf ook wat mager is, wilde ik er niet meer komen. En dus wandelde we een beetje verder om op Viggo's te botsen. Ze bieden er ook wel geen (uitgebreid) ontbijt aan maar de koffie is er alvast heel lekker én de bediening is er supervriendelijk. Daarom is het nu ook onze nieuwe tussenstop geworden vooraleer we aan de zware wandeling naar huis beginnen (echt, je zou ons moeten zien gaan met bijna 2 zakken vol boeken... het is zwaarder voor het Lief dan voor mij... dat wel).

Wat?


Viggo's is dus een koffiehuis en eigenlijk is het ook niet veel meer dan dat. Ik zag er wel eens American pancakes passeren en aan de toog kan je ook een croissant of chocoladebroodje bestellen maar op de kaart vind je niet veel meer dan enkel drank. En dat vind ik bijna verfrissend. Pas op, versta me niet verkeerd: ik ben een grote fan van alle ontbijt/lunchplekjes in Antwerpen, maar Viggo's focust zich helemaal op koffie (of ja, eerder drank in het algemeen aangezien ze ook trots zijn op hun softdrinks). 

Lekker?

Het Lief vindt dat ze hier van de lekkerste koffies in Antwerpen hebben. Ik dronk er enkel nog maar de iced latte (want ik drink niet zo graag warme dranken in de zomer) en moet zeggen dat ik die van Kaffeenini lekkerder vind. Kan ook zijn omdat ze die daar wat zoeter maken. Anyway, slecht is het alleszins niet en zoals ik al zei is de bediening supervriendelijk, wat voor mij ook een belangrijke reden is om er steeds weer langs te gaan.

Gezellig?

Eén van de eerste dingen waar ik voor viel toen ik binnenkwam naast al het hout is de krijttekening die je er rechts tegen de muur vindt. Zelf ben ik wat creativiteit betreft een nul, ik kan niet tekenen, niet zingen, niet dansen, ... dus dat er mensen zijn die zo prachtig en realistisch kunnen tekenen, verbaast me telkens weer. Het Lief en ik zitten meestal ook aan de grote tafel voor die tekening dus ik kan er een hele tijd naar staren ook. Echt heel mooi.
Verder is het interieur weer volledig mijn ding; zoals ik al zei, vind je veel hout terug en het gezellige salonnetje vooraan vind ik ook fantastisch. Volgens de website is de koffiebar "berlin inspired". Aangezien ik Berlijn ook helemaal top vond, dus geen verrassing dat ik hier graag vertoef!


Waar?

Je vindt Viggo's aan het De Coninckplein in Antwerpen, vlakbij bibliotheek Permeke dus. Wat mij betreft niet onmiddellijk het gezelligste plein van Antwerpen (hello Hendrik Conscienceplein) maar de koffie maakt veel goed. Ik was er al enkele keren voorbij gewandeld zonder het op te merken maar eens je het gevonden hebt, zal je er ongetwijfeld nog langskomen!

De Coninckplein 21, 2060 Antwerpen
Zon- en feestdagen open van 10u tot 18u
Ma - Vr open van 7.30u tot 18u
Za gesloten

No comments:

Post a Comment