July 25, 2018

Hotspot: Sommar.

hotspot: Sommar - een zomerbaar aan de Rijnkaai in Antwerpen

Wanneer de zomer aanbreekt, schieten de zomerbars hier in Antwerpen uit de grond als paddenstoelen. Wat natuurlijk zalig is als je net als ik midden in het centrum woont en geen eigen terras hebt. Het Lief en ik gaan 's avonds dan ook vaak wandelen om toch wat van de zon te genieten en zo hebben we al verschillende zomerbars geprobeerd. Toen we onderweg waren naar Bocadero (misschien wel de bekendste zomerbar van Antwerpen), passeerden we Sommar. Omdat het er zo gezellig uit zag en er niet veel volk zat (zoals je kan zien), besloten we om in plaats van Bocadero ons hier te nestelen in de strandstoelen die er stonden. 

Wat?


Sommar is zoals ik al zei een zomerbar in Antwerpen. Dat betekent dat ze maar tijdelijk is en na de zomer weer verdwijnt. Wie dus ook van een prachtige zonsondergang wil genieten op het terras van Sommar kan dat dus best plannen in de komende maand.
Zelf ben ik enorme fan van het concept van zomerbars, zeker omdat ik zelf geen terras heb. Het weer van de afgelopen weken is ook héérlijk voor dit concept aangezien alles grotendeels buiten te doen is. Het geeft je toch een op en top zomers vakantiegevoel, ook al zit je (in mijn geval) maar enkele honderden meters van je thuis af. 
Na een korte blik op hun facebookpagina zag ik ook dat er bij Sommar elke vrijdag een dj komt spelen. Wie dus van een feestje houdt, weet waar hij vrijdags naartoe moet. 

hotspot: Sommar - een zomerbaar aan de Rijnkaai in Antwerpen


Gezellig?

De vormgeving van Sommar sprak mij onmiddellijk aan. Er is een soort van nepstrand gecreëerd met zand, compleet met strandstoelen en zelfs een schommel! Jammer genoeg was de schommel al bezet, anders had ik die sowieso uitgeprobeerd. Het is en blijft een bar dus eten kan je er niet doen, al zag ik wel enkele meisjes nacho's bestellen die er erg lekker uit zagen. Het aanbod van drank vond ik op het eerste zicht wel wat vreemd. Vrouwen zullen er zeker aan hun trekken komen en degene die weer naar huis moet rijden met de auto ook want ze hadden verschillende soorten cocktails, verschillende frisdranken en ja, zelfs verschillende soorten water (met smaakjes en al!). De mannen die graag van een biertje houden daarentegen zullen misschien net iets minder enthousiast zijn. Het Lief is er zo eentje en toen hij zag dat er eigenlijk enkel Cristal werd geschonken (sowieso al niet zijn lievelingsbier), was hij toch eerder teleurgesteld. Zeker voor een bierstad zoals Antwerpen waar je wel 2 brouwerijen vindt, is het raar dat je eigenlijk maar 1 écht bier aanbiedt. De overige opties op de "bierkaart" waren bieren met een smaakje aan (à la desperados) en vallen in mijn ogen niet echt onder de noemer bier.
Soit, het Lief en ik genoten nog van een prachtige zonsondergang, daar aan de kaai met onze voeten in het zand en heel even waande ik me bijna aan zee. Toegegeven, na het bekijken van hun facebookpagina ziet het er naar uit dat je vooral bij Sommar moet zijn als je nog eens wil gaan feesten, maar ik kan alvast bevestigen dat het er ook niet slecht is op een rustige donderdagavond.

Waar?

Je vindt Sommar bij de Rijnkaai, aan hangar 26/27. Wie Bocadero al kent, wandelt er gewoon rechtdoor langs de kaai en passeert er vanzelf. Je kan de heerlijke summervibes niet mislopen!

Rijnkaai, Hangar 26/27
2000 Antwerpen
open zo-do 16u tot 23u
open vr van 16 tot 1u
open za van 14u tot 1u
maandag gesloten

No comments:

Post a Comment