July 1, 2018

Hotspot: Walvis.

hotspot: walvis (Antwerpen) - als je op zoek bent naar een lekkere en gezonde lunch
Wie vaak op Zurenborg komt, kent Walvis ongetwijfeld wel: een gezellig cafeetje met een lekkere en vrij gezonde ontbijt- en lunchkaart. Het is één van de vele hotspots die deze wijk telt en zéker 1 van mijn favorieten.
Het is geen geheim dat ik mijn huidige job niet zo graag doe (I'm working on it) maar één van de voordelen is toch zeker wel de nabijheid van héél veel leuke restaurantjes en lunchplekjes. Walvis ligt op nog geen 5min wandelen van het Vanbredabuilding (= mijn werkplek) en hoewel het even geduurd heeft vooraleer ik dit plekje ontdekte - ik ging standaard naar de Dageraadplaats - is het héél snel 1 van mijn lievelingsplekken geworden om buitenshuis te gaan lunchen. Zeker tijdens de warme zomderdagen, is het heerlijk vertoeven op het terrasje. Al is het interieur binnen ook prachtig om te zitten.

Wat?

Een klein maar fijn ontbijt-en lunchadres in één van de hipste wijken van Antwerpen, het Zurenborg. Met een kleine maar verrukkelijke kaart, die bovendien ook gezond is, is het een populaire trekpleister in de buurt. Het is gevaarlijk om hier op een zomerse werkdag, je op het terras te nestelen tijdens je lunchpauze want voor je het weet, waan je jezelf op vakantie en is terug gaan naar je werk een loodzware opdracht. Ja, ik spreek uit ervaring.

hotspot: walvis (Antwerpen) - als je op zoek bent naar een lekkere en gezonde lunch

Lekker?

Ik ben er ondertussen al enkele keren geweest en heb nog nooit te klagen gehad. Ook mijn gezelschap (dat telkens een ander gerecht als ik koos), had enkel lovende woorden voor de prachtig geschikte borden die we voor onze neus kregen. De taco's met kip en gepekelde rode kool zijn zeker en vast een aanrader en ook de flatbreads zien er heerlijk uit! 
Wil je extra healthy zijn? Dan is de salade met jonge wortelen en rode biet zeker je ding! Je ziet, voor ieder wat wils en het is allemaal even lekker dus een keuze maken, zal niet gemakkelijk zijn! Gelukkig is de kaart niet erg uitgebreid, maar zelfs dan nog kan je blijven twijfelen tussen al deze lekkere gerechten.

Gezellig?

Walvis is prachtig ingericht en heeft een leuke vintage vibe maar de echte publiekstrekker is volgens mij toch het gezellige terras onder de kersenbomen. Wanneer je je op een zonnige dag op dit terras nestelt, waan je je voor je het weet ergens op reis op een tropische bestemming. Maar ook als het weer wat minder is - het blijft België per slot van rekening - is het zeker en vast geen straf om je binnen te neer te zetten. Vooral de bar heeft er mijn hart gestolen... en de walvistekeningen natuurlijk.

hotspot: walvis (Antwerpen) - als je op zoek bent naar een lekkere en gezonde lunch

Waar?

Ik vermeldde het al enkele keren, Walvis bevindt zich in de hippe Zurenborgwijk van Antwerpen wat dus nog wel een eindje buiten het centrum ligt. Het is vlakbij de bekende Dageraadplaats gelegen maar is net iets rustiger qua omgeving. Als je op een zonnige dag een keertje wil gaan lunchen, ga dan zeker op tijd want vanaf 12u begint het er snel vol te stromen. 

Walvisstraat 1, 2018 Antwerpen
open ma-di en do-za van 10u tot 19.30u
gesloten op woens- en zondagen


No comments:

Post a Comment