July 11, 2018

Strawberry Daiquiri Ijsjes.


Onlangs zag ik in de winkel cocktailijsjes liggen. Ik zag de smaken strawberry daiquiri en mojito en kon het niet weerstaan, de aardbeiendaiquiri belandde in mijn karretje. Wat een heerlijke verfrissing tijdens deze warme dagen! Zalig! Ik was grote fan van de ijsjes maar nu we een lening afbetalen is mijn budgetradar op scherp gesteld en dus besloot ik om de volgende keer de ijsjes gewoon zelf te maken. Ik weet al hoe je strawberry daiquiri maakt, dus moeilijk kon dat niet zijn, toch? Bovendien heb ik hier nog ijsvormpjes genoeg waar ik dringend eens iets mee moest doen! 
Onder het motto "wat je zelf doet, doe je meestal beter", ging ik dus aan de slag en ik ben erg tevreden over het resultaat. Heb je trouwens zin in een niet-alcoholische versie? Laat dan gewoon de rum achterwege. Het leuke aan dit "recept" (het is zo gemakkelijk dat ik het bijna geen recept durf noemen) is dat je er volledig je eigen ding mee kan doen. Liever wat zuurder? Voeg wat meer citroensap toe? Liever een dik, fruitig ijsje? Voeg minder water toe. Ben je net fan van een waterig ijsje? Voeg meer water toe! Je ziet het, je doet er helemaal je eigen zin mee. Ik geef je gewoon een heel erg lekkere basis mee die jij verder aanpast naar je eigen smaak.


Ingrediënten

  • 125g ingevroren aardbeien
  • sap van 1/2 citroen
  • scheutje rum
  • klein beetje water (+- 50ml)
  • honing naar smaak

Bereiding

  1. Doe de aardbeien, het citroensap, het scheutje rum en het water in een blender en mix goed.
  2. Proef van het mengsel en voeg eventueel nog wat honing toe als je het zoeter wilt.
  3. Neem er je ijsvormpjes bij en vul ze tot bovenaan.
  4. Zet minstens 6u in een vriezer.

No comments:

Post a Comment