July 21, 2018

Mango-ijsthee

Een verfrissende ijsthee op een warme zomerdag, liefst nog op een zonnig terrasje... Soms moet een mens toch niet meer hebben om gelukkig te zijn, nietwaar? En ik heb het hier dan niet over Ice Tea voor alle duidelijkheid. Nee, ik bedoel de helemaal homemade versie die je tegenwoordig op verschillende terrasjes kan terugvinden. Soms heerlijk verfrissend met wat citroen en gember, andere keren lekker zoet met een tikje framboos of aardbei.
En wat ze in die hippe koffiebars hier in Antwerpen kunnen, dat kan ik ook! Ik kocht onlangs losse mangothee bij Sostrene Grene (een winkel die op enkele weken tijd absoluut 1 van mijn favorieten is geworden trouwens) hoewel ik helemaal niet zo'n theedrinker ben. Maar ik trok het bakje open in de winkel en ik was helemaal in de ban van de geur... Daar moest ik mee aan de slag gaan! Bovendien was het ook nog spotgoedkoop dus ik kon het écht niet laten liggen.
Helaas waren mijn eerste pogingen tot mangothee geen groot succes. Ik was er niet zot van, hoeveel suiker ik er ook bij deed (meestal lost dat het probleem wel op, haha). De mango was voor mij niet sterk genoeg aanwezig. Ik zag dus maar 1 oplossing; mango toevoegen aan de thee. Omdat warme mango (of warm fruit in het algemeen) niet zo mijn ding is, maakte ik een koude variant. Ik had nog wat passievruchtensiroop in huis van de pornstar martini die ik eerder deze zomer maakte en we weten allemaal hoe goed mango en passievrucht samen smaken. Een homemade ijsthee was in de maak! Voor een optimale smaak, kan je de thee best al een nachtje op voorhand laten trekken, maar enkele uren zouden normaal gezien ook moeten volstaan.


Ingrediënten

 • 2 el (losse) mangothee
 • +-1/2l warm water
 • 1/2l bruiswater
 • 1 mango
 • passievruchtenstroop (naar smaak)
 • munt

Bereiding

 1. Doe 2 el mangothee in een karaf en overgiet met 1/2l warm water. Laat afkoelen.
 2. Eens de mangothee afgekoeld is, vul je de karaf aan met bruiswater en laat je de thee nog een nachtje trekken in de koelkast.
 3. De volgende dag zeef je de thee zodat er geen losse blaadjes meer in je ijsthee zitten.
 4. Mix het vruchtvlees van een mango met wat passievruchtensiroop (en eventueel wat van de ijsthee als het een te vaste massa is) in een blender. Voeg dit toe aan de ijsthee en roer goed door met een lepel.
 5. Serveer met een takje munt.
  Tip: als je de muntsmaak liever wat sterker aanwezig hebt in je mango-ijsthee, mix dan enkele blaadjes met de mango en passievruchtensiroop!

No comments:

Post a Comment