April 10, 2019

Pasta met courgette en geroosterde kikkererwten.

Vegetarische maaltijd: pasta met courgette en geroosterde kikkererwten - a floral sunset


Vaak als er een vegetarisch gerechtje op tafel komt bij ons, is het in de vorm van een pastagerecht. Hoewel ik mijn best doe om toch wat variatie in de vegetarische gerechten te krijgen, moet ik ook bekennen dat deze pasta zo'n gemakkelijk receptje is dat het enorm vaak op het menu staat. Je kan de kikkererwten eventueel een dag van tevoren al roosteren en dan heb je helemaal geen werk aan je maaltijd.
Eens per week eten wij dus vegetarisch en een vaak gehoorde klacht van het Lief is daarbij dat hij niet genoeg gegeten heeft... Ook al maakte ik dan al een recept voor 3-4 personen. Om ervoor te zorgen dat hij dus met een goed gevulde maag van tafel gaat, probeer ik nu om zoveel mogelijk peulvruchten toe te voegen aan onze vegetarische maaltijd. Linzen, allerlei soorten bonen en kikkererwten zijn dus essentieel voor onze vegetarische gerechten en geloof mij, hoewel deze pasta niet zo heel veel ingrediënten bevat, vult hij heel goed. De kikkererwten zorgen ervoor dat je de rest van de avond geen honger meer zal hebben.

Ingrediënten (2-3 personen)

 • 2 el arachideolie
 • 1 teentje knoflook
 • 1 blik kikkererwten
 • 1 courgette
 • 200 g pasta
 • 2 kl tex-mex kruiden
 • 1-2 el groene pesto

Bereiding

 1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel even af met wat water. Spreid uit op een met bakpapier belegde bakplaat en bestrooi met de tex-mex kruiden. Haal alles even goed door elkaar en spreid de kikkererwten over de bakplaat uit. Zet in een oven van 175°C voor ongeveer een kwartier. Na een kwartier haal je de kikkererwten even door elkaar met een lepel en zet je ze opnieuw voor een tiental minuten in de oven of tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.
 2. Terwijl je de kikkererwten in de oven staan, kan je alvast de courgette even in blokjes snijden.
 3. Verwarm de arachideolie in een pan. Plet de look en bak even aan. Voeg ook de courgette toe. Wanneer je de kikkererwten op voorhand geroosterd hebt, voeg je ze na enkele minuutjes bakken ook toe aan de courgettes.
 4. In een andere pot, kook je de pasta gaar.
 5. Giet de pasta af, voeg de pesto toe en schud goed door elkaar. Doe ook de courgettes en kikkererwten bij de pasta en roer alles goed oor elkaar.
 6. Ook lekker met een beetje gemalen kaas bij.

No comments:

Post a Comment