April 4, 2019

Granaatappellimonade.


Eén van mijn lievelingsdrankjes die verkrijgbaar zijn hier in Antwerpen is ongetwijfeld de Beirutlimonade van Perruche. Ik probeerde al langere tijd om de limonade na te maken maar ik had 1 probleem: ik vond nergens granaatappelsiroop in de winkel... en ik had geen idee (of zin, geef ik toe) om het zelf proberen te maken.
Tot ik onlangs met het Lief in een Turkse winkel hier in de buurt kwam. Ik vind het altijd leuk om in het buitenland naar de supermarkt te gaan en ook de Chinese winkel hier in Antwerpen is altijd een leuke uitstap voor mij. Erg vreemd dus dat ik nog nooit in de Turkse winkeltjes hier niet zo ver vandaan was binnen geweest. Ik vond het trouwens fantastisch, allemaal ingrediënten en producten terug te vinden die ik niet ken of in het geval van de granaatappelsiroop, nergens vond. Toen ik het flesje zag staan, griste ik het snel mee samen met wat Libanees platbrood en een bussel munt (voor 50 cent by the way, eat that Delhaize). Ik ging thuis snel aan de slag en slaagde erin de Beirutlimonade - min of meer - te reconstrueren. Zie je dus een flesje granaatappelsiroop in de winkel staan, aarzel dan niet en neem het mee en probeer deze limonade zeker ook eens te maken!

Ingrediënten (voor 1 middelgroot glas)

  • granaatappelsiroop
  • sap van 2 appelsienen
  • bruiswater

Bereiding

  1. Giet een scheut granaatappelsiroop in een glas (kies zelf hoeveel, hoe meer siroop, hoe zoeter je limonade).
  2. Giet hierbij het sap van 2 appelsienen. Wanneer je dit doet door middel van een lepel boven de siroop te houden, krijg je een leuk laagjeseffect.
  3. Vul aan met bruiswater.
  4. Wanneer je voor laagjes hebt gekozen in de limonade, raad ik je wel aan om goed te roeren voor je begint te drinken zodat de smaken goed gemengd zijn.

No comments:

Post a Comment