November 24, 2019

Cookie dough wafels.

Cookie dough wafels, zeg nu zelf; hoe lekker klinkt dat? - a floral sunset

Moet ik nog vertellen dat ik zot ben van alles wat met cookie dough te maken heeft? Ik zweer het, ik bak enkel koekjes om de helft van het deeg rauw te eten. Ik moet me inhouden om niet wekelijks bij de dough bar binnen te wandelen, er is maar 1 ben & Jerry’s smaak; jawel, cookie dough chocolate chip en misschien maak ik wel wekelijks een cookie dough mug cake voor mezelf. Misschien ook niet.
Toen ik dus een wafelijzer kreeg voor mijn verjaardag was het snel beslist wat voor wafel ik als eerste ging (proberen te) bakken. Wie wilt nu Brusselse of Luikse wafels wanneer je voor cookie dough kan gaan? Inderdaad, niemand. Enkele pogingen later is het me gelukt; ik maakte wafeltjes die naar koekjes smaken. Strikt gezien dus niet echt cookie dough, want alles is gebakken. Maar pst, als de binnenkant nog een kléin beetje nat is, dat maakt het alleen maar beter. En smos ik nu extra veel deeg of kuis ik de pot net iets te slecht uit omdat er dan meer deeg voor mij overblijft? Misschien. Misschien ook niet.


Ingrediënten

 • 150g boter, op kamertemperatuur
 • 200g bloem
 • 100g lichtbruine suiker (aka 'kinnekessuiker')
 • 1/2 kl bakpoeder
 • scheutje vanille-extract
 • 2 eieren
 • 75ml melk
 • snuifje zout
 • +- 50g chocoladedruppels (of zoveel je zelf wilt)


Bereiding

 1. Klop de boter los met een spatel (of voor wie te laat is om de boter uit de koelkast te halen - zoals ik vaak vergeet - kan je de boter een 30tal seconden in de microgolfoven zetten en dan loskloppen).
 2. Meng de suiker bij de boter. Voeg ook de bloem en het bakpoeder toe aan de mengeling. Voeg ook een snuifje zout toe.
 3. Voeg de eieren en het scheutje vanille-extract toe.
 4. Roer ook de melk onder het deeg tot een glad beslag.
 5. Tot slot spatel je de chocoladedruppels nog onder het deeg en bak dan de wafels voor ongeveer 1-2minuten in je wafelijzer (de tijd kan variëren naargelang je wafelijzer, dat zal je zelf een beetje moeten experimenteren).

No comments:

Post a Comment