April 15, 2021

Toast met hummus en misochampignons.

Toast champignon met een twist: de combinatie met hummus en miso levert een heerlijke lunch op - a floral sunset

Nu ik voltijds van thuis uit werk, kan ik wat meer werk maken van mijn lunch en die kans grijp ik maar al te graag. Een warme lunch was vroeger een luxe - of het moest in de microgolfoven kunnen worden opgewarmd - maar nu ik voltijds thuis ben, is het haast dagelijkse kost geworden. Het mag wel niet te lang duren want ook thuis is mijn lunchpauze maar 30min lang, maar met deze toast champignon vormt dat geen enkel probleem.
Als je een boterham toast en er wat gebakken champignons op gooit, heb je al een lekkere lunch maar deze toast champignon is echt next level (en is nog steeds erg snel klaar, I pinky-promise). De combinatie met hummus maakt het sowieso al wat 'specialer', maar door er nog extra miso aan toe te voegen transformeert dit gerecht van een simpele toast champignon naar een verrukkelijke lunch, zonder dat je veel extra werk hebt.

Ingrediënten (voor 1 toast)

  • 1 dikke snede volkoren brood (of eender welk brood je graag eet)
  • 1 el hummus
  • 100-150g champignons
  • 1 teentje look
  • 1/2 el misopasta
  • 1 el olijfolie
  • kleine handvol rucola
  • peper & zout
  • extra kruiden om af te werken (bv. bieslook of peterselie)

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een antikleefpan en voeg hieraan het geperste (of geplette) teentje look toe.
  3. Voeg ook de champignons hieraan toe en laat even bakken.
  4. Wanneer de champignons beginnen te bakken (ze moeten nog niet volledig gaar zijn), voeg je de misopasta toe en roer je alles goed door elkaar. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om het mengen te vergemakkelijken en laat even sudderen op een laag vuur (zodat het water opnieuw verdampt).
  5. Terwijl de misochampignons bakken, kan je je boterham al toasten.
  6. Proef even van de misochampignons en kruid eventueel bij met wat peper en/of zout.
  7. Besmeer de toast met een laag hummus. Leg hierop wat rucola.
  8. Beleg dit met de misochampignons en werk eventueel nog af met extra kruiden (naar eigen smaak).
Toast champignon met een twist: de combinatie met hummus en miso levert een heerlijke lunch op - a floral sunset


No comments:

Post a Comment