February 13, 2021

DIY: Hummus.

DIY: hummus - maak je eigen dipsausje van kikkererwten - a floral sunset

Heeft hummus eigenlijk nog een introductie nodig? Ik denk dat iedereen het Libanese dipsausje van kikkererwten ondertussen wel kent. En terecht, want het is heerlijk. Hoewel het hier regelmatig op tafel staat, had ik nog nooit geprobeerd om het zelf te proberen. Eerst omdat ik nergens tahin vond in de winkel, later vanwege uitstelgedrag. Dat uitstelgedrag was voor niks nodig want het is poepsimpel om hummus te maken! 
Het leukste aan iets zelf doen? Je kan de smaak en structuur volledig aanpassen naar eigen wens! Ėn dat je er een plastic potje mee uitspaart natuurlijk. Nu ik weet hoe makkelijk het is om hummus te DIY'en, ga ik nooit meer terug! Ik maak het van nu af aan altijd zelf en ik kijk er al naar uit om met andere smaken te experimenteren (to be continued...).

Ingrediënten

  • 250g kikkererwten (uitgelekt gewicht)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • sap van een halve citroen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tahin
  • snuifje zout

Bereiding

  1. Gooi alles in een blender of een keukenrobot (of gebruik een staafmixer, zolang je maar een toestel hebt dat alles fijn kan mixen) en meng tot je een homogene massa krijgt.
  2. Proef! En kruid verder af naar eigen smaak. Liever wat lopender? Voeg wat olijfolie of wat vocht van de kikkererwten toe. Wat flauw van smaak? Voeg wat citroensap of wat extra zout toe. Laat je gaan, en maak de hummus zoals je die zelf graag eet.


No comments:

Post a Comment