January 9, 2019

Hoe hou je gemakkelijk je goede voornemens vol?



Bij het begin van het nieuwe jaar zijn er ongetwijfeld weer heel wat goede voornemens gemaakt voor 2019. Zelf doe ik er niet aan mee, daarvoor heb ik mijn verjaardagslijsten al (dat is al werk genoeg). Het is daarentegen wel het ideale moment om die lijst er nog eens bij te pakken en nog wat puntjes af te vinken of bij te sturen waar nodig.
Met schaamrood op mijn wangen moet ik bekennen dat er dit jaar bitter weinig puntjes al zijn afgevinkt. De oplevering van ons appartement is uitgesteld met een halfjaar waardoor ik al minstens 5 puntjes niet kàn uitvoeren, maar ook veel van de "gemakkelijkere" dingen zijn nog niet uitgevoerd. Tijd dus om die lijst nieuw leven in te blazen en het laatste halfjaar voor mijn verjaardag toch nog even alles te geven. Om dit keer niét de mist in te gaan (of toch zo weinig mogelijk), verzamelde ik hieronder ook nog enkele tips om ook jouw goede voornemens voor het komende jaar tot een goed einde te brengen.

January 5, 2019

Thaise currysoep met scampi.

Currysoep met scampi: een hartverwarmende soep - a floral sunset



Ook goede voornemens gemaakt? Misschien staat gezonder eten er ook wel tussen? Of misschien wil je gewoon een hartverwarmende soep om te bekomen van die drukke feestperiode? In ieder geval, je bent aan het juiste adres beland! 
Met dit oosters getint soepje zal je in no time opgewarmd zijn (lees: ze is best spicy) en na de feestdagen - die ongetwijfeld gevuld waren met bergen eten en desserts - is het een welgekomen afwisseling. Zoals elke soep, kan je er gemakkelijk je overschot aan groenten in kwijt. Zo deed ik er een broccolistronk bij (die ik over had van een ander gerecht en ja, je kan die ook perfect opeten, zeker eens proberen),  een halve ui (ook van een ander gerecht) maar heb je nog wat paprika's of tomaten over? Doe die er dan ook gerust bij. Ook wortels zouden er lekker bij passen! En wil je de soep iets steviger maken? Doe er dan net voor het serveren wat noedels bij.

January 2, 2019

Gelukkig nieuwjaar!

Allereerst, een heel gelukkig nieuwjaar! En allertweetst, ik leef nog. Na een hele drukke periode (onze reis naar Zuid-Afrika, een heel erg drukke periode op het werk, de feestdagen, ... ) waarin ik even nood had aan een 'pauzeke', ben ik weer klaar om erin te vliegen. Te beginnen met een overzicht van wat ik nu precies heb gedaan, de laatste 3 maanden. Natuurlijk ging ik naar Zuid-Afrika (maar daar vertel ik later nog wat uitgebreider over), ging ik weer aan het werk - en dat was echt enorm druk -, kreeg onze lieve Fons opnieuw een epilepsieaanval, vierden we feest, hadden we vakantie, ... . Check het hieronder maar:



1. In het begin van oktober, ging ik nog op babybezoek en hield ik een baby vast (de mensen die mij kennen, weten hoe bijzonder dat is). Ik liet hem trouwens ook niet vallen, SCORE. - 2. En dan vertrokken we al snel naar Zuid-Afrika. Meer foto's volgen nog in een aparte post maar hier alvast een mini-selectie; de eerste foto is getrokken aan het Tsitsikamapark (waar we walvissen zagen) - 3. En we zagen ook heel veel dieren waaronder deze 2 prachtige leeuwen 

October 6, 2018

Griesmeelpudding.

Griesmeelpudding: net zoals mama het altijd maakte - a floral sunset



Er is iets met de herfst dat mij doet verlangen naar comfort food - en met mij vele andere mensen denk ik. Deze griesmeelpudding (of 'smul' zoals mijn mama het altijd noemt) behoort zeker tot die categorie. Net zoals pietenpap is het een gerecht dat herinneringen oproept. Mijn mama maakte regelmatig pudding klaar maar als we geluk hadden, maakte ze in plaats van normale pudding ofwel pietenpap ofwel smul. En dan met zo'n warm kommetje, dat de chocolade nog een beetje smelt, voor de tv gaan zitten, onder een dekentje, terwijl het haardvuur brandde. Zie je nu waarom dit comfort food is voor mij?
Ik moet er wel bij vertellen dat de structuur nogal speciaal is, je moet er wel van houden. Het is geen gladde pudding maar heeft iets korrelig. Het Lief bijvoorbeeld is er niet zo zot van, maar ik vind het geweldig. Misschien omdat ik het van kleins af aan gewoon ben om te eten. In ieder geval roept het enkel warme herinneringen op en als ik me even niet goed in m'n vel voel, of wanneer het regent buiten en ik lekker warm binnen zit, of wanneer ik maar een goed excuus kan vinden, zet ik het graag op tafel. Heerlijk om te eten bij 1 van mijn favoriete tv-programma's.

October 3, 2018

September.

Misschien heb ik mijn voornemen om meer momenten offline te beleven wat te serieus genomen want hoewel september een vrij drukke maand was, heb ik bijna geen foto's overgehouden aan deze maand. Oepsie. Maar ik kan je alvast het volgende laten zien;


1. De maand beginnen met een bezoek aan de Efteling. Dan weet je dat het een goede maand wordt. -- 2. Eén van mijn vriendinnetjes kreeg een zoontje! Wat mij dus bijna-tante maakt eigenlijk. Welkom, Jack, in onze zotte, prettig gestoorde vriendinnenfamilie. -- 3. We hadden ook