April 21, 2018

Amandelpudding.


Omdat het niet altijd vanillepudding moet zijn, maakte ik dit keer een variant met amandel. Het vraagt iets meer werk dan de klassieke pudding uit een pakje (die ik normaal door de week al eens maak) maar af en toe mag het wel eens wat meer zijn he. Het klinkt misschien raar om amandel in een pudding te verwerken, maar vertrouw me... Het werkt! Ik beloof het!
Laat je echter niet misleiden, je kan misschien denken "met amandel? Dat zal dan wel gezonder zijn!". Helaas pindakaas, daar moet ik je daar teleurstellen! Hoewel noten natuurlijk gezond voor je zijn, zorgen de room en suiker in dit gerecht er toch wel voor dat het caloriegewijs iets minder interessant is. Ik ben echter aan het nadenken om ook een veganversie van dit recept ineen proberen te knutselen (vind ik superinteressant de laatste tijd). Maar tot die tijd zal je het met dit caloriebommetje moeten doen. Maar ik zei het al, af en toe mag het al eens iets meer zijn. Je moet het niet elke avond eten he!
Ben je dus op zoek naar een origineel dessertje voor een speciale avond of gewoon de klassieke vanille- of chocoladepudding beu? Dan heb je hier het perfect recept.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 200 ml room
  • 75 g amandelmeel
  • 3 el maïszetmeel
  • 400 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 50 g suiker
  • 1 kl citroensap
  • geroosterde amandelen

Bereiding

  1. Splits de eieren. Doe de eidooiers samen met de room, het maïszetmeel en het amandelmeel in een kom. Klop alles samen tot een geheel.
  2. Breng ondertussen de amandelmelk samen met de suiker aan de kook. 
  3. Voeg hier al roerend het eiermengsel aan toe en laat indikken.
  4. Klop ook de eiwitten op samen met het citroensap.
  5. Spatel het opgeklopte eiwit onder het amandelmelk-eiermengsel.
  6. Giet in glaasjes en laat afkoelen.
  7. Rooster de amandelen (als dat al niet gebeurd was) en bestrooi de pudding net voor het serveren met de amandelen. 

No comments:

Post a Comment