April 4, 2018

Vegan bananenmilkshake.

Vegan bananenmilkshake - a floral sunset

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ben echt wel klaar voor de zomer. Of ja, voor zon eigenlijk want in dit land betekent zomer jammer genoeg niet altijd zon. Als we de weerberichten mogen geloven dan zou het dit weekend eindelijk zover zijn, reserveer dus alvast maar een plaats op een gezellig terrasje (I know I will). 
Wie zomer zegt, zegt natuurlijk ijsjes of in diezelfde sfeer milkshakes. Eerlijk is eerlijk, ik verlang naar al het lekkers wat bij de zomer komt kijken maar tegelijkertijd zou ik ook wel enkele kilootjes willen verliezen. Ik ging dus op zoek naar alternatieven en zo bedacht ik deze vegan bananenmilkshake. Als is bedenken misschien een groot woord. Ik gebruikte bevroren fruit als basis omdat ik wist dat wanneer je dat mixt, je net de structuur van ijs krijgt. Zeker als je bananen gebruikt, krijg je een romige structuur. De koeienmelk verving ik dan door een plantaardig alternatief zoals amandelmelk (maar soja- of een andere notenmelk zou even goed werken, vermoed ik). 
Met maar 3 ingrediënten is het dus ook erg simpel om te maken. Je gooit alles in de blender en je milkshake is klaar in no time. Ik ging deze keer voor bananen (want dat is de lievelingsmilkshake van het Lief) maar volgens mij werkt het met eender welk fruit. En als je wat rauw cacaopoeder toevoegt, heb je even snel een vegan chocolademilkshake. Oh, en het Lief heeft trouwens niet eens gemerkt dat de milkshake vegan was dus het is net zo goed als the real thing

Ingrediënten (voor 2 milkshakes):

  • 2 bevroren bananen
  • 300 ml amandelmelk
  • scheutje citroensap

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot je een dikke substantie krijgt (net zoals bij milkshake) en serveer eventueel met enkele verse bananenschijfjes.

No comments:

Post a Comment