June 12, 2018

Kikkererwtensalade.

Kikkererwtensalade, een heerlijke lunch die je gemakkelijk een dag op voorhand kan preppen om mee te nemen naar je werk - a floral sunset
Deze salade met kikkererwten is een nieuwe favoriet die ik heel vaak mee neem naar het werk als lunch. Je kan het ook gemakkelijk de avond op voorhand al preppen zodat je 's morgens enkel het potje uit de koelkast moet nemen voor je naar je werk vertrekt. Ideaal dus, als je net als ik moeite hebt met opstaan en die 5 extra minuten in bed écht wel nodig hebt (I feel you!).
Ik eet graag mayonaise bij de salade (want de combinatie tomaatjes - mayonaise vind ik echt superlekker) en ik geef toe, hierdoor haal ik het "gezondheidsniveau" van de salade wel wat naar beneden. Ik gebruik er sowieso niet te veel van want door het sap van de tomaatjes, verdunt de mayonaise ook waardoor er een lekkere dressing ontstaat. Als je niet zo voor mayonaise bent, raad ik je aan om de salade af te werken met wat gerookte olijfolie (ja, gerookt!) en wat peper en zout. Simpel, maar ook erg lekker!

Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 1 blik kikkererwten
 • 1 little gem sla
 • enkele kerstomaatjes
 • 1 wortel
 • 1/4 komkommer
 • 100g quinoa
 • 1 ei
 • Eventueel een beetje mayonaise

Bereiding

 1. Kook de quinoa gaar in kokend water (je kan hier eventueel een bouillonblokje toevoegen aan het water zodat de quinoa iets meer smaak heeft maar zelf vind ik de smaken van de andere groentjes genoeg).
 2. Kook het eitje mee in hetzelfde water als de quinoa.
 3. Was alle groentjes (sla, kerstomaatjes, wortel , komkommer)
 4. Snij diezelfde groentjes in hapklare stukken.
 5. Spoel de quinoa als die gaar is even af met koud water en doe hetzelfde met het ei en de kikkererwten.
 6. Pel het ei en snij ook in kleinere stukjes.
 7. Meng alles in een kommetje (of doe net als ik op de foto en schik het mooi in een kommetje) en werk eventueel af met een klein beetje mayonaise of andere dressing naar keuze.

No comments:

Post a Comment