June 20, 2018

Pornstar Martini.

Pornstar martini - a floral sunset
Ooit al gehoord van een pornstar martini? Nog niet? Wel, wees dan blij dat je op deze blogpost bent uitgekomen want ik vind het echt de perfecte zomercocktail. Fruitig, een beetje zurig maar toch ook zoet. En het beste van al; er zit passievrucht in!
Ik dronk dit drankje de eerste keer vorig jaar, net 1 dag na mijn verjaardag (het staat nog in mijn geheugen gegrift, haha). Het Lief en ik hadden met Stephanie en haar vriend afgesproken om een hapje te eten bij Black Smoke maar natuurlijk moesten we daarvoor de Rooftopbar van Black Smoke ook even uittesten. We daten maar enkele keren per jaar dus dan moeten we het er van pakken en daarom bestelden Stephanie en ik een Pornstar Martini (oké, ook omwille van de naam... en in mijn geval omwille van de Licor 43).  En. Dat. Was. Zo. Lekker. Zonder zever. Zo. Lekker.
Ik zocht natuurlijk op hoe je dit zelf moest maken maar vond nergens passievruchtensap (oké, misschien gaf ik de zoektocht ook wat snel op) maar toen het opnieuw zonnig weer begon te worden en mijn verlangen naar een pornstar martini opnieuw groeide (zonder dat ik daarvoor 10 EUR in de Black Smoke Rooftop voor moest betalen), besloot ik die zoektocht naar passievruchtensap toch iets ernstiger te nemen. Bleek dus helemaal niet moeilijk te zijn, staat gewoon bij het vruchtensap in elke supermarkt, ik ben gewoon een blinde mol.
Soit, scroll zeker door naar het recept hieronder, ideale opener van een lekkere barbecue of gewoon... op een zwoele zomeravond.


Ingrediënten (voor 1 cocktail)

 • 3 cl vodka
 • 2 cl quaranta y tres (licor 43)
 • 2 cl passievruchtensap
 • 1 cl passievruchtensiroop
 • sap van 1/2 limoen
 • ijs

Bereiding

 1. Koel je glas met wat ijs. Schep er wat in een laat je glas even opzij staan.
 2. Meng in een cocktailshaker de vodka, licor 43, passievruchtensap, de passievruchtensiroop en het sap van de limoen.
 3. Shake goed.
 4. Verwijder het ijs uit je glas en schenk je drankje met behulp van een zeefje in.
  Tip: werk eventueel af met een halve passievrucht (altijd lekker)
  Tip: in de échte pornstar martini zit ook altijd een beetje eiwit zodat er een schuimig laagje op je cocktail komt. Ik vond het zelf zonde om een ei maar half te gebruiken voor een cocktail, maar doe je als de "echten", voeg dan ook 1cl eiwit toe aan je shaker.

No comments:

Post a Comment