August 4, 2018

Chocolade smoothiebowl.

Guiltfree chocoladesmoothiebowl: het ontbijt dat proeft als een dessert - a floral sunset

Wat is er beter dan een ontbijt dat proeft als een dessert maar toch nog gezond is? Ik zweer het, er zitten énkel goede dingen in deze smoothiebowl en toch is het net alsof je een chocolade-ijsje aan het eten bent... ALS ONTBIJT. Ik kan er nog altijd niet bij dat ik niet sneller op dit idee gekomen ben. Ik maak zo veel smoothie(bowl)s met bevroren banaan en andere vruchten en nooit was het bij me opgekomen ok er cacaopoeder aan toe te voegen.... tot nu dan, het heeft even geduurd vooraleer ik die link had gelegd.
Je kan trouwens ook heel simpel van deze smoothiebowl een guiltfree ijsje maken, laat gewoon de amandelmelk achterwege en gebruik misschien een keukenrobot in plaats van een blender (de meeste blenders hebben wat vloeistof nodig om goed te werken). Gewoon blijven mixen tot je een dikke massa krijgt.
Anyway, ik hou jullie niet langer in spanning. Het geniale recept voor deze dessert-als-ontbijt-smoothiebowl vind je hieronder. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen want je hoeft je he-le-maal niet schuldig te voelen en het staat ook nog eens in 1, 2, 3 op tafel!

Ingrediënten (1 grote portie)

  • 1 bevroren banaan
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 el 100% notenpasta
  • 100 ml amandelmelk (of meer als je een dunnere smoothie wilt)
  • toppings naar keuze (cacaodruppels, pecannoten, banaan, kokosmeel, besjes, ...)

Bereiding

  1. Gooi alle ingrediënten behalve de toppings in een blender en mix tot je een glad beslag krijgt.
  2. Giet een in een kommetje en werk af met toppings naar keuze


No comments:

Post a Comment