August 8, 2018

Chocolade nice cream (met slechts 2 ingrediënten!)

Chocolade nice cream: een guiltfree dessert dat gezond voor je is!

Misschien zijn jullie al wel bekend met nice cream? Zo niet, hou je dan vast voor 1 van de  beste nieuwtjes die je vandaag zal horen: nice cream is een ijs dat je kan opeten zonder schuldgevoel. Dat schuldgevoel laat je achterwege omdat het zelfs gezond is (ja, ijs dat gezond is, je leest dat goed) en daarbovenop is het zo gemakkelijk om te maken dat het amper een recept te noemen is. Ik heb net jouw dag goed gemaakt he? 😉
Ook vegans of mensen die lactosevrij moeten eten, kunnen genieten van dit ijsje want er komen geen melkproducten aan te pas én toch krijg je een erg romige structuur. Het geheim (misschien raadt je het al wel en zo niet, ga ik het gewoon verklappen): bananen! Bevroren bananen zorgen voor de lekkere romige structuur en verder kan je aanvullen met de smaak die je wilt! Ik gebruikte hier chocolade maar ik heb nog enkele andere experimentjes op de planning staan (daar horen jullie ongetwijfeld meer over als ze succesvol zijn). 


Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 3 bevrozen bananen
  • 1 kl cacaopoeder
  • eventueel toppings naar keuze

Bereiding

  1. Mix de bananen in een keukenrobot samen met het cacaopoeder. Het mengsel zal eerst vrij 'korrelig' zijn, maar druk het geheel regelmatig naar beneden met behulp van een spatel en blijf mixen. Na ongeveer 2 minuutjes krijg je een heerlijk romig ijsje!
  2. Ik werkte af met wat kokosrasp maar gehakte noten of cacaodruppels zijn er ook erg lekker bij, denk ik.


No comments:

Post a Comment