August 29, 2018

Weekendje weg met srps.me.

Weekendje weg met srps.me: op reis gaan zonder te weten waar naartoe - a floral sunset

Ooit al gehoord van srps.me? Ik weet niet meer hoe ik er zelf terecht ben gekomen maar toen ik er voor het eerst van hoorde, was ik onmiddellijk fan van het concept. Met sprs.me boek je namelijk een reis zonder dat je weet waar die naartoe zal gaan! Je kiest zelf het aantal dagen, het aantal bestemmingen dat je wilt doen tijdens die dagen, of je ontbijt inbegrepen wilt hebben en eventueel of er een hond meereist. Verder kan je nog kiezen of je eerder houdt van stedelijke of een landelijke bestemming maar dat is het. Meer krijg je niet te weten over je reis. Spannend toch? Ik moest het gewoon eens uitproberen en vroeg dan ook een cadeaubon voor kerstmis... die ik ook kreeg van het Lief.


Weekendje weg met srps.me: op reis gaan zonder te weten waar naartoe - a floral sunset


Srps.me

Onlangs was het dan eindelijk zo ver en gingen we op weekend met srps.me. In theorie klinkt alles namelijk heel goed en ben ik helemaal mee maar ik was toch erg benieuwd hoe dat nu in de praktijk zou verlopen. Wij kozen trouwens voor een mini-roadtrip van 3 dagen met 2 bestemmingen en ontbijt inbegrepen. Je kan ook 3 plaatsen opgeven die je absoluut niet wilt bezoeken en zoals ik al zei of je landelijk of stedelijk wilt gaan. Ik besloot om de mensen van sprs.me volledig carte blanche te geven en gaf geen bestemming of voorkeur op. Destination unknown.

Weekendje weg met srps.me: op reis gaan zonder te weten waar naartoe - a floral sunset

Een week op voorhand kan de voorpret eigenlijk beginnen. Dan krijg je namelijk een mailtje met het weerbericht van je bestemming. Op die manier weet je toch min of meer wat je in je koffer moet steken. Enkele dagen voor vertrek ontvang je ook een brief in de brievenbus waarop een code staat die je tevoorschijn moet krassen. Als je die code op de website van srps.me intikt, krijg je je bestemming te zien. Denk je nu dat je van zodra de brief in de brievenbus zit, je de bestemming al kan achterhalen? Dan moet ik je teleurstellen! Tot de dag van vertrek, krijg je een aftelklok te zien. Het is dus pas écht op de vertrekdag zelf dat je bestemming onthuld wordt!

Weekendje weg met srps.me: op reis gaan zonder te weten waar naartoe - a floral sunset


Onderweg

Het eerste wat je te zien krijgt bij het invullen van de code op de website is de richting waar je in moet rijden. Ben je net als ik toch té nieuwsgierig naar je uiteindelijke bestemming dan kan je al doorklikken naar je eindpunt én zelfs naar je hotel als je dat al wilt weten. Het adres snel ingeven in je GPS en je bent vertrokken!
Onze eerste bestemming was Luxemburg-stad en hoewel we er zelf nooit zouden zijn opgekomen om een (mini-)citytrip naar Luxemburg te doen, is dat ons heel goed bevallen. We vertrokken 15 augustus en jammer genoeg is dat ook in Luxemburg een feestdag dus veel winkels en eetplaatsjes waren net die dag gesloten. Gelukkig was er wel een festival doorheen de stad bezig, met verschillende podia op verschillende pleinen waardoor we ons toch nog goed konden bezig houden. Verder is er ook nog een prachtig park in Luxemburg waar we ook een leuke wandeling hebben gedaan. 
De volgende ochtend is het dan weer tijd om opnieuw naar de srps.me website te surfen en je code opnieuw in te geven. Dan krijg je - net zoals de dag voordien - eerst een rijrichting mee, maar opnieuw was mijn nieuwsgierigheid te groot en klikte ik door naar de bestemming; Chamery, Frankrijk! Ik had er nog nooit van gehoord maar ontdekte al gauw dat het midden in de champagnestreek lag. Toevallig wilde ik net deze zomer eigenlijk een weekend naar deze streek gaan maar door een gebrek aan verlof, is het er niet van gekomen. Nu was ik er onverwachts toch geraakt, een aangename verrassing dus!

Weekendje weg met srps.me: op reis gaan zonder te weten waar naartoe - a floral sunset


Wat kan er beter?

Ik moet zeggen dat onze sprs.me trip erg goed is bevallen! Alles is heel vlot verlopen, de website van sprs.me waar je eigenlijk alle info moet halen, is erg gebruiksvriendelijk en ook het inchecken bij de verblijfplaatsen was geen enkel probleem. De verblijfplaatsen zelf waren ook tip top in orde, in ons eerste hotel kregen we zelfs een upgrade en waren oké qua ligging.
Als ik dan toch een puntje van "kritiek" zou geven, of noem het eerder een tip, is het om misschien ook een lijst met suggesties mee te geven van dingen die de moeite zijn op je bestemming. Luxemburg bijvoorbeeld was erg mooi maar niet al te groot. Er waren verschillende bezienswaardigheden en musea en het zou misschien wel handig geweest zijn om enkele suggesties te hebben gehad van plaatsen die de moeite waard waren om te bezoeken.
Hetzelfde met de champagnestreek, het bleek er laagseizoen te zijn waardoor vele kleine champagneboeren gesloten waren. Een lijst met champagnehuizen die wél open waren en de moeite waard waren om te bezoeken zou dus van pas gekomen zijn omdat we nu toch wel wat tijd verloren hebben door online opzoekingen.

Weekendje weg met srps.me: op reis gaan zonder te weten waar naartoe - a floral sunset

Ik begrijp natuurlijk dat dit een beetje ingaat tegen het concept van srps.me dat net de bedoeling heeft van je te laten verrassen op reis en alles over je heen te laten komen. Maar wanneer je op je bestemming bent, wil je er toch ook alles uithalen en dat had misschien net iets meer gekund als we een klein lijstje hadden gehad.
Daarnaast is zo'n roadtrip ook niet érg goedkoop, ik geloof dat wij iets van een 300 EUR betaalden voor 3 dagen, zonder toeristenbelasting, parking, lunch/diner, activiteiten of benzine inbegrepen. Als je al die extra kosten nog bijtelt ben je wel een hele som geld kwijt natuurlijk, maar langs de andere kant is dat bij veel citytrips het geval. 

Weekendje weg met srps.me: op reis gaan zonder te weten waar naartoe - a floral sunset


Opnieuw?

Heel erg zeker, ja! Het Lief heeft alvast zelf een bon van srps.me op zijn verlanglijstje voor kerst/zijn verjaardag staan. Het is voor ons beiden heel erg goed meegevallen en we zien het zéker zitten om het opnieuw te proberen. Nu we ook weten hoe het praktisch in zijn werk gaat, zullen we misschien ook iets beter voorbereid zijn. Een laptop of iPad meenemen voor wat extra opzoekingswerk is geen overbodige luxe. Met een smartphone kom je natuurlijk ook al een heel eind, maar een iets groter scherm is toch gemakkelijker voor zo'n dingen, vind ik.
Anyway, ik raad het iedereen aan om het eens te proberen. Normaal gezien ben ik zelf ook zo'n controlefreak die er plezier uithaalt om het perfecte hotel te vinden voor de juiste prijs en een lijst heeft met dingen die ze zéker wil zien en zaken waar ze zéker wilt eten. Maar zelfs mij is het echt enorm goed bevallen, al moet ik er misschien wel bij vertellen dat ik graag verrast word.  Even de controle loslaten en je in het onbekende stortten is echt heel erg leuk en wat de organisatie betreft, moet je je absoluut geen zorgen maken! Je komt ongetwijfeld goed terecht!No comments:

Post a Comment