August 11, 2018

Gember-citroenlimonade.

Gember-citroenlimonade - a floral sunset

Het Lief is al langer zot van gember maar hij werd pas een echte fan toen hij na een zware avond ontdekte dat gember ook helpt tegen de misselijkheid. Een kleine wandeling en een gemberlimonade later, leek het Lief helemaal van zijn kater verlost en sindsdien maak ik al eens regelmatig een gemberlimonade. Dat deed ik ook tijdens mijn laatste verjaardagsfeestje en omdat iedereen er zo positief over was, besloot ik dan maar om het recept ook hier online te gooien.
Het kostte enige moeite om de gembersmaak er goed in te krijgen, enkele schijfjes gember een nachtje laten trekken in (heet) water, deed het hem gewoon niet. Als je dus houdt van een aanwezige gembersmaak (zoals het Lief), raad ik je aan om de gember dan ook te blenden zoals in mijn recept hieronder. Heb je het liever subtieler? Dan maak je de limonade zoals hieronder beschreven maar zonder de gember te mixen. In plaats daarvan snij je een groot stuk gember (ter grootte van een vuist) in schijfjes en laat je dit enkele uren in de citroen-appelsienlimonade trekken. Aan jou de keuze!


Ingrediënten    

 • 2 persappelsienen
 • flink stuk gember (ter grootte van je duim), geschild
 • 2 citroenen
 • 1 limoen
 • enkele takjes munt
 • zoetmiddel (naar keuze)
 • (spuit)water

Bereiding

 1. Snij de limoen in kwartjes en gooi ze in een grote kan. Rits de blaadjes munt van de takjes (hou eventueel nog enkele takjes apart ter garnering) en plat met een stamper de blaadjes munt en de limoenen in de kan.
 2. Pers de appelsienen en de citroenen en voeg toe aan het munt-limoenmengsel
 3. Doe de geschilde gember met een klein scheutje water in een blender en mix fijn. Voeg bij de limonade.
 4. Vul aan met (spuit)water.
 5. Proef misschien even van je limonade en voeg eventueel nog een zoetstof toe (honing, suiker, stevia, ... ) naar smaak. Afhankelijk van hoeveel sap er in de citroenen/limoenen zit, kan je limonade nogal zuur uitvallen, vandaar.
 6. Serveer met ijsblokjes en geniet!

No comments:

Post a Comment