January 23, 2019

Boke met chorizo en gegrilde groentjes.


Eén van de moeilijkste maaltijden van de dag vind ik persoonlijk toch de lunch. Omdat ik meestal op mijn werk lunch en niet élke dag iets uit het bedrijfsrestaurant wil eten (nu ja "restaurant"... 't is eerder "stel je eigen broodje samen"), neem ik vaak mijn boterhammekes mee. Ik ben dus altijd op zoek naar nieuwe gerechtjes die ik gemakkelijk kan meenemen zonder altijd choco of kaas te hoeven eten.
Bovendien wil ik ook graag meer groentjes eten zonder dat het me té hard opvalt (want moeilijke eter enal) en zonder altijd een slaatje mee te nemen (want dat gaat ook vervelen). Ik probeer dus 'subtiel' groentjes tussen mijn boterhammen te steken en met wat inspiratie die ik opdeed op verschillende lunchadresjes, kwam ik met dit boke op de proppen. Eentje met chorizo, voor heel wat smaak én eentje dat goed vult door de groentjes die erin zitten. Zeker een aanrader als je net als ik ook eens wil wisselen van spijs... want je weet wat ze zeggen... dat doet eten.


Ingrediënten (2 personen)

 • 4 sneetjes brood (naar keuze)
 • 8 sneetjes chorizo
 • 1 el mayonaise
 • 1 teentje look
 • handjevol rucola
 • 1/2 courgette
 • 1 rode paprika (of andere kleur als je die liever  eet)

Bereiding

 1. Schil de paprika, verwijder de zaadlijst en snijdt in sneetjes.
 2. Snijdt ook de courgette in reepjes.
 3. Neem er een bakplaat bij en bedek met een bakpapier. Leg hierop de sneetjes courgette en paprika en rooster even in een oven op 200°C.
 4. Plet de look (met een lookpers als je die hebt, anders werk een mes ook) en meng onder de mayonaise.
 5. Neem er een sneetje brood bij en besmeer die met de lookmayonaise.
 6. Beleg met de schelletjes chorizo. Leg hierop de gegrilde paprika en courgette.
 7. Beleg met de rucola
 8. Leg hierop een ander sneetje brood.
 9. En doe opnieuw voor de tweede boterham.
 10. Zet eventueel nog even onder de grillstand in de oven en smul van je boke!

No comments:

Post a Comment