January 19, 2019

Hotspot: Mirlo's

Hotspot: Mirlo's (Antwerpen) - a floral sunset

Tijd voor een nieuw hotspotadresje ('t is al weer eventjes geleden). Hoewel ik moet bekennen dat ik eigenlijk liever in mijn eigen luie zetel blijf zitten tijdens de koude wintermaanden, heb ik toch mijn best gedaan om een leuk adresje te vinden. Het helpt dat het Lief graag gaat wandelen en zo stuiten we al eens op een leuk koffiehuisje.
Zo ook deze keer, toen we rond de kerstperiode een wandeling maakten in de buurt van het Kasteelplein (het Lief gaat graag naar het Antwerps Kookhuis). Ik kende Mirlo's al van een koffiedate die ik met een collega eens heb gehad dus ik wist al dat we er zeker terecht konden voor een lekker kopje koffie.


Schattig interieur

Als ik Mirlo's in 1 woord zou moeten beschrijven is het 'schattig'. De pastelkleuren en decoratie zijn misschien net iets té kinderachtig naar mijn smaak maar de schapenvelletjes op de bank maken dat wat mij betreft weer helemaal goed. Ik ben en blijf een sucker voor schapenvellekes... Zo hebben ze me ook binnen gelokt bij Sil'eau.


Koffiepauze

Over het eten en de koffie (en andere dranken) kan ik echter niks slechts zeggen. Het Lief (ondertussen een echte koffiekenner... sort of) was verzot op de koffie en ikzelf nam een limonade met granaatappel die erg lekker was. Net de juiste balans tussen fris en zoet, iets wat bij andere 'homemade lemonades' al eens te veel naar de zoete kant durft doorslaan.
We vonden het er zelfs zo aangenaam dat we enkele dagen later opnieuw langs gingen (oké, het was Oudjaar en we vonden niet onmiddellijk een ander adresje waar we terecht konden) om te gaan ontbijten. We namen allebei eieren als gerecht (het Lief een omelet, ik spiegeleieren met spek... want wat zijn eieren zonder spek?) en ook die werden met veel plezier opgegeten. Wat ons betreft dus helemaal goedgekeurd!


Niet alleen maar een koffiehuis 

Tot slot nog even vermelden dat je bij Mirlo's niet alleen terecht kan voor lekkere koffie en ontbijtjes (en ik heb er alle vertrouwen in dat de lunch ook erg lekker zal zijn). Je kunt er ook verschillende hebbedingetjes kopen. Denk aan armbandjes, dopperflessen, agenda's, ... ik zag er zelfs enkele flessen handzeep staan. Je kan dus met andere woorden shoppen met je koffie bij de hand! Voelt bijna als online shoppen, maar dan zonder de wachttijd!

Mirlo's
Verbondstraat 1, 2000 Antwerpen
open ma-vrij 8u tot17u
open za-zo 10u tot16u
dinsdag gesloten


No comments:

Post a Comment