January 26, 2019

Chocomousse met karamel en zeezoutchocolade.

Chocomousse met salted karamelchocolade - a floral sunset

Het nieuwe jaar is ondertussen weer bijna een maand bezig, hoog tijd dus om wat soepeler om te gaan met die goede voornemens. De boog kan toch niet altijd gespannen staan? Deze chocomousse van chocolade met karamel en zeezout is bovendien een originele (en superlekkere) twist op de klassieke chocolademousse.
Sinds vorig jaar ben ik vrijwilliger bij de Oxfam Wereldwinkel hier in Antwerpen en post ik af en toe een berichtje op hun Instagrampagina. Eind vorig jaar maakte ik dan ook deze chocomousse ter promotie van hun chocoladerepen (zelf betaald trouwens). En hoewel ik (grote) fan ben van de klassieke chocomousse moet ik toegeven dat de salted caramelsmaak toch een extra dimensie geeft aan een gewone chocomousse. Ik postte het recept nooit eerder op de blog, dus bij deze... Omdat het gewoon écht gemakkelijk én verrassend lekker is!

Ingrediënten (4 grote porties)

  • 150g chocolade met karamel en zeezout (ik gebruikte die van Oxfam)
  • een klein klontje boter
  • 3 eieren, gesplitst
  • 1 el suiker
  • 150 ml slagroom
  • snuifje zout

Bereiding

  1. Smelt de chocolade op een zacht vuurtje met een klein klontje boter.
  2. Wanneer de chocolade gesmolten is, laat het dan afkoelen. Roer regelmatig door, dat helpt bij het afkoelen.
  3. Klop in tussentijd de eigelen samen met de eetlepel suiker op tot je een lichtgeel mengsel krijgt.
  4. In een andere pot, klop je de slagroom op.
  5. En in nog een andere pot, klop je de eiwitten op met een snuifje zout.
  6. Als de chocolade voldoende is afgekoeld, meng je die onder het eigeelmengsel.
  7. Spatel de slagroom onder het chocolademengsel. Doe hetzelfde met de eiwitten. Probeer er op te letten dat je niet te veel lucht uit het mengsel wegklopt.
  8. Lepel het chocomoussemengsel in potjes en zet voor minstens 2u in de koelkast om op te stijven.

No comments:

Post a Comment