January 16, 2019

Ontbijt met appel, kokosyoghurt en granola uit de pan.

Ontbijt met gebakken appel, kokosyoghurt en granola uit de pan - a floral sunset

Een ontbijt met yoghurt, fruit en granola staat minstens 1 keer per week op het menu. Het is namelijk lekker, snel én gezond. Drie van de belangrijkste eigenschappen die ik zoek in een ontbijt. Daarbovenop is het ook nog eens gemakkelijk om mee af te wisselen door simpelweg een andere fruitsoort te kiezen of andere smaak yoghurt. 
Gemakkelijk voor tijdens een drukke werkweek dus maar ook snel te pimpen voor een wat decadentere versie in het weekend (voor moest je een brunch willen organiseren bijvoorbeeld... of gewoon wanneer je indruk wil maken op je lief). Niet alleen zijn de appels gebakken in wat speculaaskruiden, de granola is helemaal zelfgemaakt. Begin je al te zuchten bij het idee van al dat werk? Geen nood, zelfs deze "decadente" versie staat in een kwartiertje op tafel.

Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 1 appel
 • 1 tl speculaaskruiden
 • 1 potje kokosyoghurt (125g)
 • handvol blanke amandelen
 • 1 el havermout
 • 1 el bloem
 • 10 g koude boter

Bereiding

 1. Hak de amandelen grof. Doe in een kommetje met de havermout en bloem.
 2. Doe hierbij de koude boter en meng met je handen tot je de structuur van nat zand krijgt.
 3. Neem er een pannetje bij en doe het granola mengsel in de pan. Verwarm op middelhoog vuur terwijl je blijft roeren. Wanneer het mengsel naar koekjes begint te ruiken en bruiner wordt van kleur, haal je de pan van het vuur en zet je de granola even aan de kant.
 4. Snijd de appel in hapklare stukken en bak samen met een kleine koffielepel speculaaskruiden aan in een pan (je kan gerust dezelfde pan als die van de granola gebruiken... wel zonder de granola he)
 5. Voeg een scheutje water toe bij de appels (+- 50 ml) en laat samen even sudderen tot het water verdampt is.
 6. In een potje leg je onderaan de gebakken appels met speculaaskruiden, daarop leg je de yoghurt en werk af met de krokante granola. 

No comments:

Post a Comment