February 6, 2019

Hazelnoot-chocolademelk.


Eén van de weinige dingen die ik leuk vind aan de winter, is dat het zich perfect leent voor het drinken van chocomelk. Omdat ik geen grote koffiedrinker ben (hoewel dat begint te groeien), experimenteer ik dan ook al eens graag met mijn warme chocomelk. Ik maakte vroeger bijvoorbeeld al eens witte chocomelk, chili chocomelk en nutellachocolademelk. Het is van die laatste soort dat ik hier een 'gezondere' variant probeer te maken. Niet met nutellapasta, maar met échte hazelnoten.
Het vraagt wel enige voorbereiding want de hazelnoten moeten even weken, maar als je deze stap wil skippen kan je ook (hazel)notenmelk uit een pak nemen... al maak je het jezelf dan wel érg gemakkelijk!

Ingrediënten

  • 125 g hazelnoten
  • 0,5 l water
  • snuifje vanillepoeder of -extract
  • 1 el cacaopoeder
  • 25 g pure chocolade
  • 1 el suiker (of meer naar smaak)

Bereiding

  1. Week de hazelnoten minstens 2u in het water. Je kan dit eventueel een avond voordien al klaarzetten en een volledige nacht laten weken.
  2. Mix de hazelnoten met het water in een blender.
  3. Neem er een steelpannetje bij en zeef de hazelnootmelk in het pannetje. Warm op op een middelhoog vuur.
  4. Voeg de chocolade toe aan de melk. Voeg ook de suiker (naar smaak) toe.
  5. Blijf roeren tot de chocolade volledig gesmolten is en dan zodra alles gesmolten is, is het klaar! Ga dat dekentje al maar zoeken.

No comments:

Post a Comment