February 27, 2019

Risotto met inktvisringen en zongedroogde tomaten.

Risotto met inktvisringen en groentjes - a floral sunset

Dit is zo'n gerechtje dat ideaal is om te maken op het einde van de week omdat je er al je restjes in kan verwerken. De eerste keer dat ik dit maakte waren er bijvoorbeeld niet genoeg inktvisringen in huis maar had ik nog wel een tiental scampi liggen dus combineerde ik dat erbij (ook erg lekker trouwens). Ook wortels, paprika's, verse tomaten, halve blikjes tomatensaus, ... werken bij dit gerecht, laat je dus inspireren door de inhoud van je koelkast! Heb je nog een beetje rucola over van je slaatje dat je maakte als lunch? Gebruik de overschot dan om op het einde over de risotto te strooien!
Anyway, jullie begrijpen mijn punt, je hoeft dit recept niet tot op de letter te volgen, maar doe je dat wel dan staat er natuurlijk ook een lekkere maaltijd voor je neus.


Ingrediënten

  • 1 el arachideolie
  • 200g inktvisringen (ik gebruikte diepgevroren)
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 courgette
  • half potje zongedroogde tomaten (+-100g)
  • 1,5 kopje risottorijst
  • 750- 800 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de arachideolie op een middelhoog vuur in een kookpot. Kruid ondertussen de inktvisringen met peper en zout. Bak enkele minuten in de arachideolie tot ze een mooi korstje beginnen te krijgen. 
  2. Haal de inktvisringen uit de pot en leg even opzij op een bord. 
  3. Pel de ui en snipper fijn. Doe hetzelfde met het teentje look en stoof zowel de look als de ui glazig in het vet van de inktvisringen.
  4. Voeg de risottorijst toe aan de ui en look en laat even meebakken.
  5. Spoel de courgette en snijdt in blokjes. Voeg dit samen met de zongedroogde tomaten aan de pot toe en roer alles even goed door elkaar.
  6. Laat nog een tweetal minuutjes meebakken en voeg dan een eerste scheut van de groentebouillon toe. Roer even door. Als al het vocht is opgenomen, voeg je opnieuw bouillon toe, roer je opnieuw even door en dit blijf je doen tot al het vocht is opgenomen.
  7. Voeg de parmezaanse kaas toe, kruidt af met peper en zout en meng alles nog eens door elkaar. 
  8. Roer ook de inktvisringen onder de risotto. Smakelijk!

No comments:

Post a Comment