February 13, 2019

Nachoschotel.

Nachoschotel: voor een gezellige filmavond thuis - a floral sunset

Wanneer het Lief en ik naar de cinema gaan is zijn eeuwige dilemma: popcorn of nachos? Hij wilt meestal beide en gaat in de meeste gevallen voor de grootste hoeveelheid, de popcorn dus. Om het hem dan tijdens filmavondjes thuis dus niet te moeilijk te maken, maakte ik onlangs deze nachoschotel.
Aangezien deze nachoschotel vaak een hit is tijdens verjaardagsfeestjes, leek het mij interessant om het recept hier ook te delen (al is het maar om het mezelf gemakkelijk te maken voor het volgende feestje). Normaal gezien maak ik de schotel met kidneybonen maar voor deze versie waren die helaas op. Goed nieuws, met witte bonen is de schotel even lekker. En wat de kaas betreft, is cheddar ook een lekkere combinatie!


Ingrediënten (voor 2-3 personen)

  • 1 zak tortillachips
  • 250 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 kl komijn
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 (klein) blikje mais
  • 100g gemalen kaas

Bereiding

  1. Schil de ui en de paprika en snijdt in kleine stukjes. Snijd ook de tomaat alvast in kleine stukjes.
  2. Bak het gehakt rul in een pan. Voeg hieraan de ui en geplette look aan toe. Stoof tot de ui glazig is.
  3. Voeg hieraan het paprikapoeder en de komijn toe en laat een minuutje meebakken.
  4. Voeg de paprika toe en laat opnieuw enkele minuten stoven.
  5. Voeg ook de tomaten toe aan het geheel en laat dit minstens een kwartiertje zachtjes pruttelen in de pot met deksel.
  6. Voeg tot slot de uitgelekte kidneybonen en mais bij het tomatenmengsel toe.
  7. Neem er een ovenschaal bij en vul dit met de helft van de tortillachips. Leg hierop een laag van het gehaktmengsel. Bestrooi met de gemalen kaas. Leg hierover de andere helft van de chips, opnieuw een laag van het gehaktmengsel en opnieuw wat gemalen kaas. Zet een tiental minuten in een oven van 200°C.
  8. De schotel is het lekkerst wanneer hij nog warm is.

No comments:

Post a Comment