March 30, 2019

Hotspot: Mooy.

Hotspot Antwerpen: Mooy, the new pink kid in town - a floral sunset

There's a new kid in town. And it's pink. Ik hoorde voor het eerst van Mooy toen ik op zaterdag naar het programma Relax op ATV keek (zo blijf ik op de hoogte van de zaken he) en ik heb niet héél veel gehoord van wat er allemaal verteld werd omdat ik zo erg werd afgeleid door de fantastisch mooie bloemenmuur op de achtergrond. Ik wist meteen; daar moet ik zo snel mogelijk naartoe. En omdat niet enkel de bloemenmuur in het roze was, maar letterlijk de hele zaak, wist ik ook meteen wie ik moest meevragen! Ik heb Stephanie’s obsessie voor de kleur roze in de afgelopen 5 jaar zien groeien en toen ik een foto van de zaak doorstuurde was haar eerste respons “wanneer gaan we daar naartoe?”. Match made in heaven.
Een datum werd afgesproken en samen met nog een extra collega, trokken we richting Mooy voor een heerlijk roze ontbijt.

De bloemenmuur

Zoals ik al zei, is alles roze bij Mooy. En dat mag je letterlijk nemen want zelfs de rekening die je krijgt bij het afrekenen, ja, zelfs het toiletpapier is roze. Ik zou er dus eerder een vriendinnendate organiseren dan een romantisch ontbijt (tenzij jouw wederhelft natuurlijk wel van roze houdt… Het Lief schoot het idee redelijk snel af). Anyway, ik ging dus voor die geweldige bloemenmuur en mannekes, die stelde niet teleur. Ik zat met zoveel vragen; hoe groot is dat in het echt? Hoe hebben ze die gemaakt? Is die in ’t echt zo mooi? Redelijk groot, met papier en JA! waren de antwoorden op die vragen. Ik vond hem zelfs zo mooi dat ik erin slaagde om al mijn gêne opzij te zetten en in het midden van de zaak een foto te staan trekken van die prachtige muur… terwijl er andere mensen zaten he! MIJLPAAL.

Hotspot Antwerpen: Mooy, the new pink kid in town - a floral sunset
foto gemaakt door Stephanie Horsten

Hartjeswafels for the win

Na de eerste (erg goede) indrukken van de bloemenmuur en het interieur in het algemeen, was het natuurlijk ook tijd om een keuze uit de menukaart te maken. Ik ging - net als mijn 2 partners in crime - voor de roze hartjeswafels (want zeg nu eerlijk, in dat interieur kun je geen andere keuze maken… dat dachten alle andere aanwezigen trouwens ook want ik zag enkel hartjeswafels passeren). Ik was eerlijk gezegd een héél klein beetje bang voor die roze kleur (laat ze die alstublieft niet met rode bieten erin gekregen hebben!), maar dat was nergens voor nodig. Geen idee hoe de wafel roze werd, maar zelfs al was het met rode bieten dan was het nog oké. Het was alles wat een hartjeswafel moet zijn; zoet, smeuïg, lekker en in de vorm van een hartje. Kortom, geslaagd dus.
Ook de andere gerechten klonken erg lekker (een sushibowl, njammie!) en opvallend is ook dat ze allemaal erg gezond waren. Zo staat het ook op hun website: “enjoy all the perks, without the guilt”.

Hotspot Antwerpen: Mooy, the new pink kid in town - a floral sunset
foto gemaakt door Stephanie Horsten


Meer dan enkel eten

Toen ik naar het toilet ging, zag ik ook dat je niet alleen voor eten bij Mooy terecht kunt. Achteraan in de zaak bieden ze ook make up en andere verzorgingsproducten aan (zelfs kaarsen). Ik ben er verder niet op ontdekking geweest (want ik ben niet zo van de beauty-items) maar volgens de website gaan ze voor een ‘feel-good atmosphere, inside and out’ en zijn de producten die ze aanbieden allemaal van hoge kwaliteit. Enkele voorbeelden van de merken die je er kan verkrijgen zijn Nuori, Bastide, Henne, Namari, Jewelry Sophie by Sophie Jewelry (meer info op hun website).

Kortom, ik vind Mooy een échte aanrader (al zou ik het eerder houden voor ontbijt/lunches met vriendinnen) en ben er van overtuigd dat ze me hier binnenkort nog wel eens zullen zien. Die sushibowl moet nog altijd geproefd worden.

Mooy
Lombardenvest 19, 2000 Antwerpen
Open di-za van 10u tot 18u
Elke eerste zondag van de maand open van 11u tot 17u


1 comment: