February 20, 2021

Vanille-citroenlimonade.

Heerlijk frisse vanille-citroenlimonade - a floral sunset
Cola Vanille. You hate it or you love it, en ik ben niet te beschaamd om uit te komen voor mijn liefde voor Cola Vanille. I'm definitely a lover. Als uw eerste reactie na het lezen van de eerste 2 woorden in deze alinea onmiddellijk "eikeba" was, voel je dan vooral niet slecht. Je bent ongetwijfeld in de meerderheid want ik heb nog nooooooit iemand gehoord/gevonden die mijn liefde voor cola vanille deelde. Ik voel me daar niet slecht bij, want tenslotte betekent dat gewoon; meer cola vanille voor mij.
Anyway, deze limonade is eigenlijk geboren uit mijn liefde voor cola vanille. Hoe je zelf cola maakt, geen idee, maar limonade? Dat kan ik! Bovendien is de vanillesmaak vrij subtiel waardoor zelfs de cola-vanille-haters deze limonade een kans moeten geven. De zure smaak is zeker overheersend, maar op het einde heb je het lekkere aroma van vanille waardoor de limonade veel voller van smaak wordt (je zou bijna denken dat ik wijn aan het beschrijven ben he?). Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat deze limonade heerlijk fris smaakt maar op het einde krijg je net die vanilletoets mee die je zo'n heerlijk en gezellig gevoel geeft zoals alleen vanille dat kan doen. 


Ingrediënten

  • 1l spuitwater
  • sap van 2 citroenen
  • 100g kristalsuiker
  • 100ml water
  • 1 vanillestok

Bereiding

  1. De basis van de limonade is een vanillesiroop. Die moeten we dus eerst maken. Hiervoor doe je 100ml water in een steelpannetje, samen met 100g suiker. Snijd een vanillestok overlangs door en schraap de pitjes eruit. Voeg die toe aan het suikerwater en gooi ook de stok er bij voor wat extra aroma. Breng het geheel zachtjes aan de kook (op een niet al té hoog vuur) en laat nog een vijftal minuutjes pruttelen nadat het het kookpunt heeft bereikt. Laat de siroop daarna afkoelen. Wanneer je de siroop wilt gebruiken, haal je de vanillestok eruit en je kan hem ongeveer een maand bewaren in de koelkast (heb ik me laten vertellen want hier is die na 2 weken op).
  2. Het maken van de limonade kan eigenlijk niet gemakkelijker. Hiervoor meng je het sap van de citroenen met het spuitwater en voeg je zoveel vanillesiroop toe als je zelf wilt. Maak de limonade zo zoet als je zelf wilt. 
Heerlijk frisse vanille-citroenlimonade - a floral sunset


No comments:

Post a Comment