February 10, 2021

Januari 2021.

 

Januari overview - a floral sunset

De eerste maand van 2021 zit er al weer op en damn... was die saai. Die coronamoeheid begint hier toch echt zwaar toe te slaan. Ik wil mijn leven terug. Ik wil terug gaan ontbijten bij gezellige, schattige zaakjes en gaan lunchen bij Maurice, ik wil nog eens gaan snowboarden (ook al kan ik dat niet) en op reis gaan! Damn, ik mis op reis gaan. Anyway, tot die tijd maken we er het beste van. Hoe moeilijk dat soms ook is. Er is wél 1 voordeel; omdat we nu minder op restaurant gaan, is er voldoende budget over om ons appartement verder in te richten!

1. Na alle feesten, is het Lief altijd jarig. Hoewel veel mensen dan al 'feestmoe' zijn, vind ik het altijd een superleuke dag (en hij ook, hoop ik), zeker dit jaar... zo zonder feesten. We konden jammer genoeg niet gaan ontbijten, lunchen of dineren bij 1 van zijn lievelingsrestaurants, we konden ook weinig uitstappen doen, maar we maakten er het beste van! Ik begon de dag met een uitgebreid ontbijt en versierde het appartement voor de gelegenheid ook. Een coronaverjaardag moet niet per se saai zijn, toch? -

2. een activiteit vinden om te doen was niet vanzelfsprekend, zeker omdat hij ook nog eens op een maandag verjaarde (en àlles is gesloten op maandag). Het enige dat ik nog vond was het chocolademuseum, hier in Antwerpen. Met weinig verwachtingen trokken we naar daar, maar eigenlijk viel dat 100% mee! Het museum zat echt heel leuk in elkaar én je kreeg proevertjes op het einde van de tour. Niet slecht, toch? - 3. We bleven ook in januari regelmatig wandelen. Hier verzeilden we op het Zuid, aan het museum van Schone Kunsten. Het zag er heel mooi uit in de straat maar op foto komt het niet echt over. 😅 - 4. Mijn werkgever stuurde me een pakketje met Oil & Vinegar recepten. Jammer genoeg kreeg ik het pakketje zo aan; een heerlijk mangochutney die VOLLEDIG uitgelopen was in de doos. Gelukkig heb ik superlieve collega's die me een nieuw pakketje opstuurde (met andere, niet-uitloopbare inhoud). - 5. Ik wil graag een 'gallery wall' in huis en kocht alvast alle kaders. Nu alleen nog de juiste compositie vinden om ze op te hangen... Wat denken jullie? - 6. Zoals ik al zei, probeer ik me nu te focussen op het inrichten van ons appartement. Onze lamp van made.com kwam eindelijk aan (duurde enkele maanden, maar dat vind ik eigenlijk helemaal niet erg want de lamp wordt pas gemaakt wanneer je de bestelling plaatst. Op die manier is er geen 'overschot' aan lampen en worden de grondstoffen niet verspild). Ik ben echter wel een echte leek in alles wat enige handigheid of technische kennis vereist dus nam ik voor de zekerheid even een foto van de lamp vooraleer ik er échte lichtbronnen voor ging kopen... zou typisch iets voor mij zijn om met het verkeerde lampje thuis te komen - 7. Haha, en deze draad stoorde me al sinds het begin dat we hier woonden. Hoe onbenullig het ook lijkt, door deze stomme draad, konden we onze berging niet optimaal inrichten. MAAR DIE IS NU EINDELIJK GEFIXT. Daardoor konden we de berging herinrichten waardoor de was doen nu zooooooveel gemakkelijker is! Klein gelukskes he. - 8.  Normaal gezien organiseert de werkgever van het Lief een groot personeelsfeest (met partners) in het begin van het jaar. As you know, kan dat momenteel niet, maar als alternatief kregen we wel een pakket met heel lekker eten thuis opgestuurd. We besloten om te videobellen met enkele collega's van het Lief om toch een beetje 'personeelsfeestsfeer' te hebben. - 9. En tot slot nog eens een foto van Antwerpen, genomen tijdens 1 van onze wandelingen. 

No comments:

Post a Comment