February 17, 2021

Naanbrood met hummus en gegrilde groenten.

Naanbrood met hummus en gegrilde groenten - a floral sunset

Weet je nog die lekkere hummus van vorige keer? Daar heb ik natuurlijk ook een gerechtje mee gemaakt! De combinatie van hummus met geroosterde groenten is je waarschijnlijk niet vreemd, maar het is het - zelfgemaakte! - naanbroodje dat het helemaal af maakt! Dat naanbroodje is trouwens niet alleen lekker in combinatie met hummus, ook bij een curry smaakt het heerlijk. Je maakt het met maar 3 ingrediënten (en eigenlijk zijn er slechts 2 echt noodzakelijk), dus je hebt echt geen excuus om je er niet aan te wagen.
Met al dat thuiswerken, kan je trouwens eens wat meer werk maken van je lunch. Als het kan, probeer ik die ook vegetarisch te maken en door kokosyoghurt te gebruiken, maakte ik het dit keer zelfs vegan  (extra punten voor mij), maar gebruik gerust wat je in huis hebt, gewone yoghurt werkt even goed. Je kan de naanbroodjes al een dag op voorhand maken zodat je ook niet té lang bezig bent. Er moet per slot van rekening ook gewerkt worden op een thuiswerkdag, he!


Ingrediënten (4 personen)

 • 100g yoghurt (ik gebruikte kokosyoghurt, maar gebruik gerust gewone yoghurt, werkt even goed)
 • 100g kikkererwtenmeel (of volkoren bloem als je dit niet in huis hebt)
 • 100g volkoren bloem
 • scheutje olijfolie
 • 1 teentje look
 • hummus (naar smaak)
 • 1 courgette
 • 2 paprika's
 • handvol rucola
 • granaatappelpitjes van een halve granaatappel
 • spaghettikruiden/provençaalse kruiden/zaa'tar/...
 • peper en zout
 • 1 tl gerookt paprikapoeder

Bereiding

 1. Snijd de paprika's overlangs door en verwijder de zaadlijsten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze ongeveer een halfuurtje onder de grill, op de hoogste stand. Wanneer de paprika's zwart geblakerd zijn, zijn ze klaar.
 2. Haal de paprika's uit de oven en doe in een kommetje. Bedek met een bord. Laat afkoelen.
 3. Wanneer de paprika's zijn afgekoeld, kan je de vel er gemakkelijk aftrekken. Scheur die er dus af en scheur de paprika onmiddellijk in kleinere stukjes.
 4. Snijd de courgette in schijfjes en bestrooi met je lievelingskruiden (ik gebruik vaak spaghettikruiden, maar provençaalse kruiden of zaa'tar zouden er ook lekker bij passen). Zet een kwartier in de oven op 200°C. Draai de schijfjes even om na 10minuten.
 5. Doe een scheut olijfolie in een potje en pers hierin een teentje look. Laat even opzij staan zodat de olijfolie kan marineren.
 6. Maak ondertussen de naanbroodje. Hiervoor meng je de yoghurt met het kikkererwtenmeel, het volkoren meel, een snuifje zout en het gerookte paprikapoeder. Kneed tot een geheel en verdeel het deeg in 4 bolletjes.
 7. Bebloem je werkblad en rol hierop een deegballetje uit tot een rondje, tot een dikte van 3mm ongeveer (ter grootte van een kleine pizza).
 8. Verwarm een pan en smeer de broodjes in met de lookolie. Bak in de pan gaar, ongeveer 2 minuutjes aan elke kant.
 9. Begin aan het beleggen van je naanbroodje. Leg op een bordje het naanbrood en besmeer met hummus. Leg hierop een hoopje rucola, enkele schijfjes van de courgette en tot slot wat paprika. Werk af met wat granaatappelpitjes en je lunch is klaar.
Naanbrood met hummus en gegrilde groenten - a floral sunset

No comments:

Post a Comment