November 29, 2017

Hotspot: Tartine

Hotspot Antwerpen: Tartine

Het Lief en ik hebben de laatste tijd nogal weinig qualitytime. We mogen overuren doen op het werk en omdat we graag een huis willen kopen in Antwerpen is elke euro natuurlijk mooi meegenomen (want euh... dat is kei duur!). Daarom werk ik al enkele weken enkele uren langer en zelfs op zaterdag zit ik achter mijn computer te tokkelen voor het werk. Ook het Lief is ondertussen een maand op zijn nieuwe job aan de slag en  werkt vaak erg lange dagen. Je begrijpt het al: die drukte gecombineerd met de normale drukte, zorgt ervoor dat we de laatste tijd beetje naast elkaar leven. Toen we dus eindelijk een vrije zondag hadden, gebruikten we die dan ook graag om één van de vele ontbijtzaakjes in de buurt te testen. Dat viel uiteindelijk nog tegen want er is niet veel geopend op zondag, zo blijkt! We belandden dus bij Maison Tartine, een beetje verder in onze straat en we kregen daar een heel erg lekker ontbijt voorgeschoteld (uiteindelijk).

November 25, 2017

Broccolisoep met bladerdeegdakje.

Broccolisoep met bladerdeeg - a floral sunset

Binnen één maand is het alweer Kerstmis. Tijd dus om aan je kerstmenu's te beginnen denken en ik heb hier alvast een gemakkelijk voorgerechtje voorzien. Door het bladerdeeg ziet deze vrij simpele soep er onmiddellijk veel feestelijker uit en dat is toch wat we willen, niet? Simpele maar feestelijke gerechtjes. Bovendien bereid je de soep al heel gemakkelijk in de voormiddag zodat je ze 's avonds enkel opnieuw moet opwarmen. In tussentijd maak je de bladerdeegvormpjes (die je ook perfect op voorhand zou kunnen maken trouwens) zodat je naadloos alles tegelijkertijd kan serveren. Wie zei dat kerstmenu's stress met zich meebrengen?

November 19, 2017

Aperitiefbroodjes.

Aperitiefbroodjes met zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas - a floral sunset

Na het lezen van dit artikel van A Beautiful Mess, kreeg ik het idee om kruidenballetjes te maken als een soort van aperitiefhapje. Na wat gelezen te hebben over popovers, begreep ik dat het een vrij vloeibaar deeg was en dat wilde ik net niet. Ik had balletjes nodig en moest dus het deeg kunnen rollen. Na wat gesleutel aan het recept, kreeg ik het deeg dat ik wilde en omdat ik nog wat ingrediënten in de koelkast had staan die snel zouden vervallen (parmezaan!), voegde ik die ook nog toe aan het deeg. Voor ik het wist stonden deze broodballetjes op tafel (want ze zijn heel snel gebakken) en had ik de aperitiefballetjes die ik in gedachten had ook écht gemaakt!

November 15, 2017

Linklove.

Het is weer tijd om de liefde de te delen en de leukste blogs van de afgelopen tijd met jullie te delen. Klaar voor? Hier komt 'ie:


  1. Dit artikel op blogtrommel over een vertrouwensband met je lezers opvolgen vond ik heel erg interessant. Misschien wel een van de leukste dingen aan bloggen is weten dat er mensen zijn die je blogposts ook lezen. Je moet die mensen dan ook soigneren en ze een deeltje van jezelf tonen en vooral; eerlijk zijn tegenover hen. Ben legt het allemaal veel beter uit als ik dus check zeker zijn artikel even!

November 11, 2017

Warme vanillemelk.

Warme vanillemelk - a floral sunset

We zijn volop in het seizoen van warme chocolademelk (althans dat vind ik toch) en omdat een traditionele chocolademelk toch maar altijd hetzelfde is (zelfs met mijn geheime ingrediënt), probeer ik er af en toe eens mee te variëren.  Zo maakte ik al nutella chocomelk, chocolademelk van witte chocolade en chili chocomelk. Dat ik niet vroeger heb bedacht om eens vanillechocomelk te proberen maken, snap ik nog steeds niet. Eigenlijk is het zo'n voorspelbare variant, chocolade en vanille, twee basissmaken die elkaar zo goed aanvullen en afwisselen, natuurlijk moet dat lukken! Dus toen de eerste koude dagen aanbraken, besloot ik om een vanillemelk te maken in plaats van chocolade. En ik moet zeggen, ik ga dat nog maken! Lekkere variant en met een beetje advocaatroom erbij (ik haalde dat bij Aldi), werd hij alleen maar beter!