March 31, 2018

Hotspot: Belmondo.

Hotspot Antwerpen: Belmondo - a floral sunset
ik ben eigenlijk alleen nog maar bij Belmondo geweest wanneer het donker is, vandaar de al even donkere foto's.

Belmondo is zo'n adresje waar ik al eens beland na een etentje of een winkelnamiddag met vriendinnen of na een date met het Lief. Ik vind het ideaal om nog even bij te praten in een gezellige omgeving en  bij een lekkere tas koffie (of cocktail als je dat liever wilt). Belmondo is een mix van een gezellig koffiehuis met een café, zonder alle dronken en luide tooghangers. Daarnaast kan je er ook nog eten, al is de keuze beperkt tot pasta, als ik het goed begrepen heb. Soit, als ik na een avondje tafelen met vrienden nog een laatste glaasje wil drinken, ga ik dus vaak naar Belmondo... of naar Bar Basil een beetje verder (maar daarover vertel ik later nog wel eens).

Wat?

Ik zei het al, Belmondo is voor mij een mix tussen een koffiehuis en een café. Eigenlijk is het gewoon een heel gezellig café met voldoende zitplaats (dat stoort mij vaak aan cafés, dat je moet rechtstaan, haha). Verder kan ik er weinig over kwijt, 't is er gewoon leuk en lekker.

Lekker?

Daar kan ik jammer genoeg (nog) niet over oordelen. De laatste keer dat we er waren, namen het Lief en ik nacho's met guacamole en dat was inderdaad lekker. Er had misschien nog iets meer toppings over de nacho's gemogen, en misschien nog wat kaas erover en het potje guacamole had ook iets groter mogen zijn in verhouding tot de nacho's.
Ik at er voor de rest dus nog niks, maar ik bestuurde wel de borden die andere mensen voorgeschoteld kregen (ja, ik ben zò iemand) en ik moet zeggen. Dat zag er erg lekker uit. Maar of dat daadwerkelijk zo is, dat zal ik later nog moeten beoordelen.

Hotspot Antwerpen: Belmondo - a floral sunset


Gezellig?

Ja! Het interieur van Belmondo is heel erg vintage, met de oude lampenkappen en zetels, de boekenkasten die je achteraan terug vindt en - leuk detail - de oude foto's van voetbalploegen aan de drankkasten. Het is een beetje eclectisch maar het doet erg gezellig aan, vooral met de 'zithoek' achteraan, waar je lekker in de zetel kan neerploffen.

Waar?

Belmondo ligt erg centraal in Antwerpen, vlakbij de Groenplaats en is dus de ideale plaats om een koffiepauze te houden tijdens het winkelen. Omdat het ook aan de hoek met de Oude Koornmarkt gelegen is, is het gemakkelijk bereikbaar en dus perfect om nog een laatste degustiefke te drinken om die zware maaltijd wat beter te verteren. Of je kan natuurlijk onmiddellijk bij Belmondo zelf eten, 't ziet er in ieder geval niet slecht uit!

Belmondo
Zwaluwstraat 69, 2000 Antwerpen
di-vrij, open van 16u - 23u
za-zo, open van 10u - 23u
maandag gesloten


No comments:

Post a Comment