September 5, 2018

DIY: aardbeienwodka.

Aardbeienlikeur - Geniet ook in de winter nog van die heerlijke aardbeien - a floral sunset

Zijn aardbeien ook jouw lievelingsfruit? Ik ken maar weinig mensen die er niet zot van zijn en ook ik ben grote fan van het rode fruit. Wanneer we dan stilaan overgaan naar de herfst, valt het afscheid me dan ook zwaar. Tegenwoordig kan je aardbeien ook nog gewoon in de winter verkrijgen maar ik doe mijn best om zoveel mogelijk met de seizoenen te koken en laat ze 's winters dan ook liever aan me voorbij gaan.
Om de zomer toch nog een beetje langer te rekken, besloot ik onlangs om eens aardbeienwodka te proberen maken en dat bleek niet eens moeilijk te zijn. Er zijn mensen die hun eigen limoncello maken, wel ik maak mijn eigen aardbeienlikeur! Ik kijk er nu al naar uit om die in de winter in cocktails te gebruiken om toch een béétje dat zomers gevoel terug te krijgen. 

Ingrediënten:

  • 1 bakje aardbeien (500g)
  • 1 fles wodka

Bereiding

  1. Spoel de aardbeien proper en haal de kroontjes eraf.
  2. Leg in een weckbokaal of een andere pot die je goed kan afsluiten en overgiet met de wodka.
  3. Laat een week trekken op een donkere plaats en schud af en toe eens met de pot.
  4. Na een week, zeef je de aardbeienlikeur en kan je de aardbeien weggooien. Je zal zien dat ze al hun kleur en smaak hebben afgegeven aan de wodka.
  5. Voor een nog betere en 'propere' likeur, zeef ik de wodka nogmaals door een koffiefilter. Op die manier krijg je een mooie, heldere wodka met een prachtige rode kleur.
  6. Giet in een fles (je kan eventueel de originele wodkafles gebruiken) en bewaar op een donkere plaats.

No comments:

Post a Comment