January 12, 2019

Mojito, de winterversie.

Appelmojito - a floral sunset
Het is al lang geen geheim meer dat mojito mijn favoriete alcoholische drank is. De geur van munt alleen al doet me wegdromen naar een terrasje in de zon. Om dat gevoel nog vast te houden tijdens de koude wintermaanden, heb ik ook een winterse versie ontwikkeld (hey, elk excuus is a good one, toch?). Combinatie appel-kaneel, of in dit geval speculaaskruiden, is voor mij iets wat herfst en winter roept (naast chocomelk natuurlijk, maar dat ging ik niet combineren in mijn mojito... hoewel ik het ooit dronk in Cuba met cacao en dat was niet slecht).
Anyway, voor ik verder afdwaal, de combinatie werkt dus wonderwel ook in mojito. Door de munt blijft de mojito fris (zoals het moet), maar de speculaaskruiden geven er tegelijkertijd ook een warme nasmaak aan. 

Ingrediënten

  • 1/2 schijfje citroen/limoen
  • 1 kl suiker
  • 1/2 appel
  • 3-4 takjes munt
  • scheut rum (naar smaak)
  • Appelsap
  • ijsblokjes
  • voor de liefhebbers; een vleugje speculaaskruiden

Bereiding

  1. Snijd het schijfje citroen in 2 en doe in een glas.
  2. Snijd ook de appel in kleine stukjes en doe bij de citroen in het glas.
  3. Voor zij die willen experimenteren, kunnen hier ook een vleugje speculaaskruiden toevoegen. 
  4. Voeg de koffielepel suiker en munt toe. Stamp fijn met een 'muddler' tot het sap vrij komt.
    Tip; heb je moeite om het sap vrij te krijgen? Voeg dan een klein scheutje appelsap toe en stamp verder.
  5. Voeg de ijsblokjes toe.
  6. Voeg de scheut rum toe (maak de mojito zo straf als je zelf wil).
  7. Vul aan met appelsap.

1 comment:

  1. Oh wat een leuk en origineel recept! Ben zelf ook fan van mojito's, en dit klinkt als de perfecte aanpassing voor de winter. Ga 'm zeker eens proberen!

    ReplyDelete