March 23, 2019

Italiaanse bagel met gerookte ham.

Italiaanse bagel met gerookte ham - a floral sunset

Misschien is het jullie al opgevallen dat de lunch niet altijd een even gemakkelijke maaltijd is hier thuis. Althans, niet voor mij - voor het Lief is alles goed -, een gewone boterham met beleg vind ik te saai maar tegelijkertijd ben ik ook niet graag een halfuur bezig met mijn lunch de avond voorheen (en al zeker niet als ik hem 's morgens nog moet maken). Bovendien moet het gemakkelijk mee te nemen zijn naar het werk en als het kan ook nog eens (tamelijk) gezond. Je ziet het, ik heb heel wat verwachtingen van mijn lunch.
Gelukkig kan ik met deze bagel al die eisen afvinken. Omdat ik mijn pijnboompitten meestal in bulk rooster en in een luchtdicht potje bewaar, verlies ik hier ook geen tijd. Het is zo simpel als een boterham beleggen maar het resultaat is zoveel beter! Voor de vegetariërs onder u, deze bagel is even lekker zonder de gerookte ham dus laat die gerust weg en je zal er even lekker van smullen als de vleeseters.

Ingrediënten (voor 1 bagel)

 • 1 (sesam)bagel
 • 1 el rode pesto
 • 1-2 sneetjes gerookte ham (ik gebruik meestal Cobourg), afhankelijk van de dikte
 • een 5-tal zongedroogde tomaatjes
 • kleine handvol rucola
 • enkele schilfers parmezaanse kaas
 • 1 kl geroosterde pijnboompitten
 • balsamicocrème

Bereiding

 1. Snijd de bagel open en bestrijk de onderkant met de rode pesto.
 2. Leg hierop de gerookte ham.
 3. Verdeel de zongedroogde tomaten over de ham.
 4. Leg de rucola erboven op.
 5. Besprenkel met de schilfers parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
 6. Werk af met een beetje balsamicocrème (ik zou geen balsamicoazijn gebruiken, dat smaakt nogal sterk af waardoor het hele gerecht die smaak krijgt)
 7. Leg de bovenste helft van de bagel erbovenop en druk goed aan.

No comments:

Post a Comment