March 20, 2019

Vegan notenkoekjes.

Vegan notenkoekjes (gluten- én lactosevrij) - a floral sunset

Ken je dat gevoel? Je hebt je ontbijt of middagmaal al op en hoewel het nog enkele uren tot de volgende maaltijd is, begint je maag toch al te knorren. Tijd dus voor een tussendoortje! Nu, ik doe mijn uiterste best om - relatief - gezond te eten maar met mijn tussendoortjes ga ik vaak de mist in. Ze maken het me natuurlijk niet altijd gemakkelijk met een rijkelijk gevuld snoepmand op het werk (vreemd genoeg heb ik thuis nooit de nood aan een tussendoortje) en dan is een twix of een paaseitje al snel in mijn mond verdwenen.
Omwille van gezondheids- én zero waste-overwegingen (want al die snoepjes zitten natuurlijk ook in een verpakking), besloot ik om (deze week) mijn tussendoortjes zelf te maken. Nu, natuurlijk kan je ook een stuk fruit meenemen, maar je kent mij, da's mij te saai. En oké, ik geef toe, ik ben ook gewoon een zoetebek wiens honger niet gestild is met een appel. Dus koos ik voor "gezonde" koekjes. Gezond want ze bestaan bijna volledig uit noten en bevatten enkel plantaardige ingrediënten maar toch tussen haakjes omdat je de calorieën van de koekjes niet moet gaan uittellen als je er van wilt genieten. Langs de andere kant vult zo'n koekje wel ongelooflijk goed en zal je hongertje met 1 koekje echt wel gestild zijn (en als ik dat zeg, betekent dat iets!).

Ingrediënten (voor 6-7 koekjes)

  • 75g havermout
  • 50g amandelmeel
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 el vanille-extract
  • 1 el bakpoeder
  • 3 el cashewpasta
  • eventueel ook een beetje amandelextract

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot je een plakkerig deeg krijgt
  2. Vorm 6 balletjes van het deeg. Het kan gemakkelijker zijn als je je handen nat maakt
  3. Zet in een oven van 175°C voor ongeveer 10minuutjes.

No comments:

Post a Comment