March 9, 2019

Pink latte.

pink latte (zonder kunstmatige kleurstoffen) - a floral sunset

Toen ik bij Texas coffee een pink latte op de kaart zag staan - en die dan ook bestelde - dacht ik onmiddellijk: dat moet ik thuis ook kunnen maken (want wie wil er nu geen roos drankje om van te genieten?). Het duurde dan ook niet lang vooraleer ik rode-bietenpoeder besteld had op pit-pit.com (geen reclame, gewoon een random site waarop ik rode bieten in poedervorm kon terug vinden) en het experimenteren kon beginnen. 
Ahja, even ter info... ik lust helemaal geen rode bieten. Maar dus écht niet he. Ik vond het heel belangrijk om geen kunstmatige kleurstoffen te gebruiken (hoewel ik dat ook in huis heb, en dat dus ook nog op moet gebruiken) en dan zijn rode bieten natuurlijk dé manier om iets roos te kleuren. Ik probeerde de koffie echter zo te maken dat de bietensmaak toch niet té hard door smaakte. Misschien ben ik wat overgevoelig voor de smaak maar het is niet zo dat je helemaal geen bieten proeft.  Ik denk wel dat ik tot een koffie gekomen ben (na wat trial and error, natuurlijk) waarbij je toch een mooie roze kleur krijgt én de bieten niet té fel proeft. 


Ingrediënten

 • 1 tasje sterke koffie
 • flinke scheut melk
 • 1 kl rode bietenpoeder
 • Eventueel suiker, vanillesiroop, ... smaakmakers naar keuze
extra: melkschuimer

Bereiding

 1. Zet je favoriete kop koffie en maak er een espressoversie van.
 2. Meng de melk met het rode bietenpoeder en warm op (kan ook perfect in een microgolfoven).
 3. Klop de roze melk op met behulp van een melkschuimer.
 4. Voeg de melk bij de koffie (als je latte art kan maken, laat je dan volledig gaan... helaas geen skill die ik op mijn CV kan zetten)
 5. Voeg nog suiker of andere siropen/smaken naar keuze toe.
  Let op: het rode bietenpoeder heeft wel een duidelijke smaak. Een beetje suiker extra toevoegen aan je koffie kan dus raadzaam zijn als je net als ik niet gek bent van rode bieten.

No comments:

Post a Comment