June 19, 2019

Bar Riga.

Bar Riga: nieuwe hotspot in Antwerpen - a floral sunset

Zoals jullie weten, ben ik altijd op zoek naar nieuwe, leuke en vooral lekkere hotspots in Antwerpen. Toen ik enkele maanden geleden mijn wekelijkse trip naar de supermarkt deed, was ik dan ook erg blij om te zien dat Hotel Riga, niet enkel een hotel is maar ook een bar, waar je dus ook iets kan eten of... zoals wij deden, ontbijten. Langs de buitenkant zag het er volledig mijn ding uit dus je begrijpt dat ik dit plekje zo snel mogelijk wou uittesten.

Niet enkel een hotel

Zoals gezegd gingen het Lief en ik voor het ontbijt, maar dat weerhoudt ons er natuurlijk niet van om ook een blik te werpen op de menukaart met de hoofdgerechten. Toen wij er gingen, was die vrij beperkt maar een bezoek aan hun website leert me dat de avondkaart ondertussen al heel wat uitgebreid is.  Het klinkt alleszins erg lekker en het Lief en ik hebben ons ook voorgenomen om nog een keer terug te gaan om ook die gerechten eens uit te proberen.

Maar terug naar het ontbijt nu. Je kan kiezen uit 3 formules: standaard, deluxe of royal. Normaal gezien zijn het Lief en ik het type dat zonder twijfel voor de royal gaat... maar omdat die wel érg prijzig was (36 EUR pp) kozen we toch voor een goedkopere versie. Nog even over die royal; oké, die is duur (laat ons daar eerlijk in zijn), maar je krijgt er wel heel wat voor terug én ik vond het ook erg originele gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een healthy juice en zalm gravad lax (toch wat anders dan de standaard gerookte zalm).Ontbijten als een koning

Uiteindelijk kozen zowel het Lief als ikzelf voor het standaardontbijt, wat trouwens zeer redelijk geprijsd was! Ik had niet zo'n grote honger dus voor mij was dit de perfecte formule. Het Lief daarentegen kan wel wat meer energie gebruiken dan ik en had toch nog wat extra nodig. In plaats van voor de Deluxe menu te kiezen, koos hij er voor om extra eitjes bij te bestellen. WANT, en dit vond ik zalig aan het ontbijt bij Bar Riga, je kan je ontbijt ook gewoon aanvullen met de 'Sides' op de kaart. Wil je graag spek met eieren of een healthy juice bij je standaardontbijtformule? Kan perfect door die 'side'-opties!

Je kan het misschien al zien op de foto hierboven maar de hoeveelheden zijn niet gigantisch groot. Je denkt misschien 'oei oei, gaat nooit genoeg zijn' wanneer ze het bord voor je neus schotelen maar geloof mij... Het is genoeg. Zelfs het Lief had genoeg. De broodjes zijn dan wel klein maar komen toch vrij stevig aan op een nuchtere maag wat er voor zorgt dat je na 2 (of in het geval van het Lief misschien 3) écht wel je buikje rond hebt gegeten. Bovendien zit er ook nog een overheerlijke brownie bij die de perfecte afsluiter is van het ontbijt (en die er zéker voor zal zorgen dat je maag gevuld is).

Wat me naar binnen lokte was in eerste instantie - zoals bijna altijd - het interieur (de rode zetel ziet er dan ook erg aanlokkelijk uit), maar waarvoor ik zeker nog eens terug kom is het lekkere eten en niet te vergeten de vriendelijke bediening. Het ontbijt beviel zo goed, dat ik zeker het avondeten ook eens wil proberen. Ze zien ons dus daar zeker nog eens terug!

Bar Riga
Korte koepoortstraat 4, 2000 Antwerpen
open di tot do van 12u tot 14u en van 17u tot 20.45u
open vrij tot za van 9u tot 21.45u (zondag tot 16.15u)
maandag gesloten

No comments:

Post a Comment