June 15, 2019

28 before 29.


Het is amper te geloven dat ik al 28 ben geworden. Dat betekent dat ik volwassen ben... of hoor te zijn. De afgelopen jaren heb ik ook wel heel wat volwassen dingen gedaan natuurlijk; vast werk gevonden, gaan samenwonen, een kat in huis gehaald, zelfs een appartement gekocht! En toch ben ik nog steeds lichtelijk beledigd als iemand mij met 'mevrouw' aanspreekt. 
Ik ben doorgaans niet zo erg voor tradities, maar één ding waar ik aan blijf vasthouden op mijn verjaardag is een lijst maken met doelen die ik wil behalen voor mijn volgende verjaardag (kijk onder andere hier, hierhierhier en ook nog daar en daar). Een soort van birthday bucket list. En hoewel er doelen op die lijst staan die elk jaar opnieuw terugkomen (hello, fisheyecamera) omdat ik ze nooit kan afvinken, toch is het ook een stimulans om me een beetje uit die comfort zone te halen en gewoon een aantal zaken te doen die ik altijd al eens heb willen doen. 

 1. Een housewarmingsbrunch geven
  Jammer genoeg is de oplevering van ons appartement ten minste uitgesteld tot september 2019 (dat was oorspronkelijk december 2018, dan mei en nu dus september) wat betekent dat ik veel 'appartementgerelateerde' doelen niet heb kunnen afvinken. Een housewarmingbrunch geven voor enkele vriendinnen is er dus eentje die zeker opnieuw op de lijst moet komen.
 2. Een 'gallery wall' maken
  Net zoals een 'gallery wall' maken trouwens. Ik zie in mijn hoofd al helemaal hoe en waar ik de muur wil maken, nu nog enkel in de praktijk omzetten eens we verhuisd zijn. Ook de andere doelen in verband met het appartement (kruidentuintje, nieuwe appartement inrichten) staan opnieuw op de lijst maar om niet té veel in herhaling te vallen, heb ik er die nu even niet bijgenomen.
 3. Meer planten en bloemen kopen
  Een nieuw voornemen dat ook te maken heeft met het nieuwe appartement is om meer planten en bloemen te kopen. Toegegeven, ik heb de laatste maanden al erg mijn best gedaan en al enkele nieuwe planten in huis gehaald (en vermenigvuldigd) maar in het nieuwe appartement (met terras) wil ik nog meer groen! En bloemen! Ik word gewoon zo blij van bloemen... zeker van die veldboeketjes!
 4. Een 'huishoudroutine' vinden die voor ons werkt
  Dit heeft niet zozeer met het nieuwe appartement te maken - al zal het daar ook zeker van pas komen - maar een huishoudroutine (bij gebrek aan een beter woord) is iets waar wij na 3 jaar samenwonen nog altijd mee worstelen. Omdat we beiden voltijds werken, hebben we geen zin om 's avonds nog te beginnen poetsen of strijken en als we dan eens een druk weekend hebben (wat tijdens de zomermaanden bijvoorbeeld eerder de regel dan de uitzondering is), schiet dat er gemakkelijk bij in. En wij hebben een kat. Een heel harige kat die ruift. Veel ruift.
 5. (Blijven) minimaliseren
  Met een verhuis in het achterhoofd, heb ik de afgelopen maanden al erg mijn best gedaan om heel wat overbodige spullen uit huis te bannen. Ik probeer kleding te verkopen via Vinted (met wisselend succes) en deed een deel naar de kringloopwinkel (ik heb zelfs al een nieuwe zak klaar staan). Ook het komende jaar wil ik op dat elan door gaan. Ik voel zelfs minder drang om kleren te kopen (schouderklopje voor mezelf).
 6. 5 nieuwe zero waste gewoontes aanleren
  Zoals jullie misschien wel weten, heb ik het afgelopen jaar een interesse voor zero waste gekregen. En ik heb zo het gevoel dat dat dit jaar niet gaat veranderen. Sterker nog, ik wil het komende jaar 5 extra zero waste gewoontes ontwikkelen. Wat die precies gaan zijn, moet ik nog bedenken maar eentje ervan gaat zeker te maken hebben met minder voedsel weg gooien. Op dat vlak kan ik echt nog zoveel verbeteren, ook al doe ik al erg mijn best. Toch belandt er nog te veel in de vuilbak.
 7. 10 romans lezen
  Hoewel ik lezen echt heel ontspannend vind, doe ik het veel te weinig. Ik zou er een gewoonte van moeten maken om een uur tot een halfuur voor ik ga slapen al in bed te kruipen met een boek en gewoon nog even te lezen tot het tijd is om te gaan slapen. Ik heb het me al zo vaak voorgenomen en er lijkt altijd iets tussen te komen. Hoog tijd dus om lezen opnieuw wat hoger op het prioriteitenlijstje te zetten.
 8. Minstens 3 'me time' momentjes inlassen
  En dan bedoel ik met alles erop en eraan. Vorig jaar kreeg ik een bon van Yves Rocher van het Lief waarmee ik 2 massages reserveerde. Zalig, om tijdens een drukke week op het werk uit te kunnen kijken naar zo'n massage. Ik zou het vaker moeten doen. Dus ga ik dat het komende jaar ook doen. Misschien niet per se massages, ik denk ook manicures en pedicures. Gewoon, een uurtje voor mezelf, eens om de zoveel tijd.
 9. Naar een stand-up show gaan
  Hopelijk eentje van Xander de Rycke want ik zag dat die een nieuwe show gaat uitbrengen. De laatste 2 shows die ik van hem zag, waren zo grappig dat ik bijna van mijn stoel viel van het lachen. Andere (Belgische) comedians kunnen me eerlijk gezegd maar weinig bekoren, maar Xander de Rycke... Echt héél grappig!
   
 10. Meer lipstick dragen
  Ik volg momenteel een kuur tegen acné en de pillen zorgen ervoor dat mijn huid helemaal uitdroogt, mijn lippen in het bijzonder. Ik zie er tegenwoordig dus vaak uit als een drugsverslaafde met van de velletjes op haar lippen (zeer aantrekkelijk, dat wel) en liptstick dragen flatteert die hele situatie dus ook niet. Ik tel daarom al de dagen tot wanneer de kuur voorbij is en ik mijn "normale" lippen weer terug heb. En oh boy, daar ga ik van profiteren met extra veel lipstick!
 11. Opnieuw bloed doneren
  Omdat ik acne-medicatie neem op dit moment, mag ik al een hele tijd geen bloed meer doneren. Normaal gezien zou ik die medicatie tegen het einde van het jaar niet meer moeten nemen en zou ik dus opnieuw bloed kunnen doneren ook. Iets wat ik erg graag zou doen want met een kleine moeite, kan je heel wat mensen helpen!
 12. Minstens 1 keer per maand afspreken met vrienden
  Dit voornemen zou normaal gezien niet al te moeilijk moeten zijn! Deze maand alleen al, heb ik nog een trouwfeest op de planning staan en een housewarming en ook de maanden daarna zou minstens 1 keer afspreken toch haalbaar moeten zijn! Dus vriendinnetjes, laat maar van jullie horen ;-)
 13. Opnieuw 5 Disney films kijken
  Ik zag onlangs Dumbo en Aladdin (de remakes wel te verstaan) en dat deed me opnieuw zin krijgen om de echte tekenfilms nog eens te bekijken. Van die échte, klassieke Disneyfilms. Ik heb bijna alle DVD's hier liggen en ik ben sowieso een grote Disneyfan dus ook dit zou ik gemakkelijk moeten kunnen afstrepen.
 14. Een grote reis boeken
  Door de aankoop van het appartement zat een grote reis maken er dit jaar helaas niet in. Niet getreurd, we boekten een ongetwijfeld even leuke (maar kortere) reis naar Malta, waar ik ook erg naar uitkijk! Toch kriebelt het opnieuw om het wat verder te gaan zoeken. Naar waar precies weet ik nog niet, maar waarschijnlijk zullen we het volgend jaar wel weer wat verder dan Malta gaan zoeken.
 15. Reisfilmpje van Malta maken
  Over Malta gesproken, het is niet omdat de reis korter en minder ver is, dat er geen reisfilmpjes gemaakt zullen worden. Ik haal nog altijd zoveel plezier uit de filmpjes van Indonesië en Zuid-Afrika dat het ook voor Malta niet mag ontbreken!
 16. Fotoalbum Zuid-Afrika én Malta maken
  En een fotoalbum moet natuurlijk ook gemaakt worden. Omdat ik de neiging heb dat uit te stellen, wil ik niet alleen het album van Zuid-Afrika maar ook onmiddellijk dat van Malta maken. 2 vliegen in 1 klap, hopelijk nog voor mijn 29ste verjaardag!
 17. Opnieuw regelmaat vinden in mijn blogritme
  De laatste tijd is het wat drukker op het werk en heb ik opnieuw moeite met een blogritme te vinden dat voor mij werkt. 2 posts per week worden erg moeilijk en ook door een drukker sociaal leven (hallo, zomer) is het lastig om tijdens het weekend wat bij te werken. Toch wil ik opnieuw een prioriteit maken van mijn blog. Hoe ik dat precies ga aanpakken, weet ik nog niet maar ik zou graag opnieuw 2 keer per week op vaste tijdstippen een blogpost online zetten en als het even kan, die ook promoten op Instagram en in Facebookgroepen.
 18. 200 volgers krijgen op Instagram
  Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met Instagram. Hoewel ik dol ben op het medium en er heel wat uren scrollend op doorbreng, vind ik het vaak (te) veel werk om er actief volgers op proberen te verzamelen. Al die hashtags, dat reageren maar vooral dat regelmatig posten... Ik heb er heel vaak gewoon geen zin in (om de foto's te trekken). Toch zou ook ik graag groeien dus ook al zal het soms met tegenzin zijn, ik wil graag meer tijd investeren in Instagram. En zo hopelijk ook aan 200 volgers geraken!
 19. 5 recepten zelf uitvinden en op de blog posten
  De meeste van de recepten op mijn blog zijn aangepast naar mijn eigen smaak en nog vaker is de hoeveelheid suiker van het originele recept drastisch verminderd. Maar ze zijn dus wel geïnspireerd op recepten van andere mensen, waar ik dan een eigen draai aan geef. In het komende jaar wil ik werken aan recepten die 100% van mezelf zijn. Natuurlijk zal ik me laten inspireren door gerechten van andere blogs, tv-programma's, mijn reizen, enzoverder. Ik kan het warme water ook niet opnieuw uitvinden maar ik merk wel dat ik steeds beter word in iets van 0 creëren met inspiratie verzameld uit verschillende hoeken. Dus dat ga ik dit jaar nog verder uitwerken.
 20. Nieuwe lay-out voor de blog maken
  Misschien is het je al opgevallen, maar ik wil dit jaar dus wat meer focussen op de blog. Ik heb totaaaaaaal geen ervaring met het ontwerpen van een blog enzoverder, maar ik kan wel kleine aanpassingen uitvoeren en ook dat zou ik graag aanpakken dit jaar. Ik ben best wel tevreden van hoe het er nu uit ziet, maar na 3 jaar (?) is het misschien tijd voor iets nieuws!
 21. Rolletje fisheyecamera optrekken
  Ja. Al 5 jaar op rij op de lijst, nog nooit kunnen afstrepen. Ik doe echt mijn best. Ik zweer het.
 22. Haar doneren voor Think Pink
  Ook dit is een beetje gênant want ik spaar al bijna 2 jaar om die staart te kunnen doneren en telkens moet er een stuk van mijn haar geknipt worden omdat de punten kapot zijn EN DAN IS DE LENGTE NET NIET LANG GENOEG. Damn, echt. Ik was nog maar 1 cm verwijderd van de vereiste 25 cm EN NU IS DAT VERLENGD NAAR 30 CM. Het zit met dus echt niet mee. Maar dit jaar moet het lukken! Toch?
 23. Cursus Social Media Marketing afwerken en examen afleggen
  Hoewel ik de cursus eigenlijk heel slecht vind (er wordt zelfs niks over Instagram gezegd), wil ik wel dat examen afleggen. Ik heb tenslotte geld betaald voor de cursus dus dan wil ik het ook tot een goed einde brengen. Ook al slaat die cursus nergens op.
 24. Een week lang geen toegevoegde suikers eten
  Af en toe moet je jezelf uitdagen. En believe me, dit wordt een erg zware beproeving voor mij. Sowieso wil ik gezonder leven. Minder vlees eten, minder fast food eten, minder eten afhalen en minder op restaurant gaan (het Lief gaat dit niet graag lezen). Maar ik verval steeds weer in slechte gewoontes. Deze week hadden het Lief en ik bijvoorbeeld verlof en oh boy... Je wilt niet weten wat wij allemaal gegeten hebben. Tijd dus om opnieuw op de resetknop te drukken en daarna weer gewoon gezond te eten.
 25. Minder frisdrank drinken
  Daar hoort ook bij om minder frisdrank te drinken natuurlijk. Ik was een hele tijd erg goed bezig maar ben het laatste jaar opnieuw in slechte gewoontes van veel frisdrank drinken hervallen. Opnieuw water all the way vanaf nu (of zelfgemaakte limonades met weinig suiker).
 26. 5 vegetarische gerechten klaar maken waarbij het Lief het vlees niet mist
  Sinds we samenwonen, hebben we de gewoonte ontwikkeld om elke donderdagavond vegetarisch te eten. Het Lief is daar ook volledig mee akkoord maar hij zal toch altijd een carnivoor blijven. Bijna élke keer als ik vegetarisch kook zegt hij "heel lekker, Inez, maar weet je wat er ook lekker bij was geweest? Een stukje spek of een beetje kip" ... En net dàt wil ik weg krijgen. Ik wil dat hij het vlees niet eens mist. Dat hij denkt dat er vlees in zit, maar dat helemaal niet het geval is.
 27. Regelmatig sporten volhouden
  De laatste tijd ben ik regelmatiger beginnen sporten, ongeveer 2 keer per week. Dat tempo wil ik graag volhouden en misschien zelfs opdrijven naar 3 keer per week. Al ben ik al erg blij met 2. Ter verduidelijking; ik vind het niet leuk om die 2 keer te sporten maar qua gezondheid, lijkt het mij het beste om het toch vol te houden. Dus hopelijk kan ik binnen een jaar tijd nog altijd zeggen dat ik 2 keer per week sport.
 28. Aan een "loop"wedstrijd deelnemen
  Ik ga dus 1 keer per week naar de pilatesles en 1 keer per week ga ik samen met het Lief lopen (start to run). Ik zou graag minstens 2 keer per week gaan lopen zodat ik vlot kan trainen voor die 5km. Eens ik daar ben, zou ik graag deelnemen aan een loopwedstrijd. Niet de 10 miles ofzo, dat zie ik mezelf nooit doen. Ik dacht meer aan de Race for the Cure (nu ik mijn haar toch ook al wil doneren). Het parcours van die race is niet te lang (6km) en zo steun ik onmiddellijk nog een goed doel. 2 vliegen in 1 klap dus!

No comments:

Post a Comment