June 26, 2019

Ramensoep met varkensvlees.

Ramensoep met pulled pork en gekookt ei - a floral sunset


Eén van de lekkerste gerechten die ik at tijdens onze reis naar Indonesië was een twijfelachtige soep in een twijfelachtig restaurant in Jakarta. Ik geef toe, toen ze me de doorschijnende bouillon met wat noedels, bladgroenten en een gekookt ei in serveerden, dacht ik dat ik onmiddellijk naar het dichtstbijzijnde toilet zou moeten rennen, maar gelukkig had ik me daar grondig in vergist. In tegendeel zelfs, de soep bleek erg lekker te zijn. Hoewel ik me niet meer precies herinner wat er in de soep zat, wilde ik toch een eigen versie thuis proberen te maken. Nu, bijna 1,5 jaar later, is het er ook eindelijk van gekomen. De soep die ik maakte, werd eigenlijk totaal anders dan de soep die ik in Indonesië at (die was om te beginnen al vegetarisch), maar elk excuus om ergens pulled pork in te verwerken, gebruik ik maar al te graag! Het werd uiteindelijk een lekkere maaltijdsoep die ideaal is als lunch!


Ingrediënten

 • 1 el arachideolie
 • 250 g champignons
 • 1 ui
 • 2-3 teentjes look
 • 2 stengels selder
 • 1 wortel
 • 1 puntpaprika
 • 1 el rode misopasta
 • 200 g varkensvlees (bv. spiering)
 • 2,5 l rundsbouillon
 • noedels
 • peper en zout

Bereiding

 1. Snijd de ui in stukjes en pers de look. Stoof aan tot ze glazig zijn in de arachideolie.
 2. Schil de selder en snijd die in kleine stukken. Snijd ook de champignons in hapklare stukken en bak zowel de selder als de champignons mee met de ui en de look. Voeg eventueel nog een klein beetje arachideolie toe als de champignons aanbakken.
 3. Schil de wortel en snijd in julienne (= een moeilijk woord voor lange reepjes). Schil eventueel de paprika (ik krijg oprispingen als ik paprika's niet schil, maar heb jij daar geen last van dan kan je het ook gewoon ongeschild gebruiken) en snijd ook die in lange reepjes.
 4. Voeg bij de andere groenten en bak enkele minuten mee.
 5. Voeg hierbij de misopasta en roer goed om. Blus met de rundsbouillon.
 6. Leg hierin het varkensvlees en laat koken op een zacht vuurtje tot het varkensvlees goed gaar is.
 7. Wanneer het vlees bijna uit elkaar valt, schep je het uit de pot en leg je het op een bord. Neem er 2 vorken bij en trek het vlees uit elkaar in kleine, hapklare stukjes. 
 8. Doe het vlees opnieuw in de pot en kijk de kooktijd van de noedels even na. Vlak voor je de soep wilt serveren, kook je de noedels gaar in de soep. Dit doe je best vlak voor je serveert omdat de noedels anders heel plat worden (en naar mijn mening daarom ook minder lekker). Als je de soep later nog opnieuw wilt opwarmen, raad ik je dan ook aan om de noedels apart te houden. Kook de hoeveelheid die je nodig hebt in een aparte pot en doe die bij de soep wanneer je ze serveert. 

No comments:

Post a Comment