June 12, 2019

Smeuïge chocoladetaart met hazelnotenkorst.

Chocoladetaart met hazelnoten - a floral sunset

Ik ben dus écht 28 geworden. En wie jarig is, bakt taarten. Zo gaat dat nu eenmaal. Hoewel ik doorgaans toch een beetje op mijn lijn probeer te letten (al moet ik toegeven dat dat voornemen de laatste weken uit het raam gesmeten werd), besloot ik dat het voor mijn verjaardag wel wat extravaganter mocht. Het is zeker geen geheim dat ik een voorkeur heb voor een bepaalde hazelnoot-chocoladepasta (who will not be named... omdat het niet nodig is, haha), dus taart met een vulling van mijn favoriete chocopasta? Yes, please! Het originele recept vind je hier, mijn (licht) aangepaste versie, vind je hieronder:


Ingrediënten

Korst

  • 100 g hazelnoten, grof gehakt
  • 125 g bloem
  • 25 g suiker
  • 100 g koude boter
  • snuif zout

Vulling

  • 100 g hazelnootchocopasta
  • 100 g notenpasta (ik gebruikte van walnoten, maar andere noten werken ook)
  • 350 ml slagroom (om op te kloppen)
  • 15 maizena
  • snuif zout
  • 1 kl vanille-extract

Bereiding

  1. Rooster de oven een 10tal minuten in een oven van 150°C.
  2. Mix 3/4 van de noten in een keukenrobot samen met de bloem, suiker en het zout tot je de structuur van nat zand krijgt.
  3. Voeg hieraan de boter toe. Mix tot zich een deeg begint te vormen.
  4. Neem er een bakvorm van 20cm doorsnede bij (beboter en bloem eventueel in) en druk goed aan. Vergeet ook de kanten niet te bekleden met het deeg (zodat je een kom krijgt waarin je de vulling straks kan doen).
  5. Bedek de bodem met bakpapier en vul met baklinzen/bakparels. Bak 20 minuten in een oven van 175°C.
  6. In tussentijd kan je de vulling maken. Neem hiervoor een kommetje waarin je de maizena oplost in een beetje room. Meng goed zodat er geen brokjes meer zijn.
  7. Neem een steelpannetje en verwarm op middelhoog vuur de hazelnootchocopasta, zout, notenpasta, de room en het maizena-roommengsel. Breng zachtjes aan de kook en laat enkele minuten doorkoken zodat het mengsel begint te dikken. Zet van het vuur en voeg ook het vanille-extract nog toe.
  8. Neem de bodem uit de oven en verwijder de baklinzen/bakparels.
  9. Vul de bodem met de vulling, versier met de overgebleven hazelnoten en zet nog enkele uren in de koelkast.
    Tip: erg lekker als je de taart nog verder afwerkt met aardbeien. Doe dit wel net voor het serveren, dan is de taart op zijn lekkerst.

No comments:

Post a Comment