June 8, 2019

Perzikbellini's.

Een gemakkelijke manier om wat extra fruit binnen te krijgen? Deze perzikbellini natuurlijk! Ideaal voor een feestelijke brunch met vriendinnen - a floral sunset


Wanneer ik uit huis ga ontbijten (en zeker als ik iets te vieren heb), lust ik al eens graag een glaasje cava bij mijn ontbijt. In Amerikaanse series zie je dan al wel eens een mimosa passeren, wat een glaasje cava met wat fruitsap bij is (als ik het goed begrijp). Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd maar ik kreeg onlangs wel het idee om mijn eigen versie van zo'n mimosa te maken. Of ja, van een bellini eigenlijk. Bellini is cava met een lichte perziksmaak, niet altijd mijn favoriete drankje maar soms kan het smaken. En zo heb ik toch onmiddellijk ook wat fruit binnen bij mijn ontbijt! Wanneer ik mijn 'housewarmingbrunch' kan organiseren - als dat appartement ooit afgeraakt - zet ik dit zeker op het menu. Lekker feestelijk en toch anders dan 'simpele' cava.


Ingrediënten (4 porties)


  • 2 perziken
  • halve limoen
  • Cava (of prosecco, champagne voor wie écht fancy wilt doen)
  • eventueel een beetje suiker

Bereiding

  1. Schil de perziken en snijd in kleine stukjes. Steek de perzikstukjes in een doosje en zet ze minstens 2u in de diepvries, tot ze bevroren zijn.
  2. Neem er een blender bij en doe daar de perzikstukjes in samen met wat limoensap en een scheutje water. Mix tot je een glad sapje hebt. Proef even en beslis of het zoet genoeg is voor jou. Zo niet, voeg dan een beetje suiker toe en blend opnieuw enkele seconden.
  3. Giet een bodempje van het perzikmengsel in een glas en vul aan met cava (of andere schuimwijn) en roer misschien een beetje. Geniet van dat ontbijtje!

No comments:

Post a Comment