November 16, 2019

Broodje kip curry

Broodje met kip, (zelfgemaakte) currydressing en kruidenkaas - a floral sunset

Kip en curry is zo'n combinatie die nooit teleurstelt. Dat ook kruidenkaas daar lekker bij kon smaken had ik dan in eerste instantie weer niet gedacht. Gelukkig is er tegenover mijn werkplaats een broodjeszaak met heel wat originele broodjes op de kaart. Omdat ik graag nieuwe dingen test, probeer ik elke keer een ander broodje te nemen wanneer ik er langs ga - als ik al een broodje neem want hun soep is ook ZO lekker. Soit, zo koos ik dus op een dag voor de 'Kentucky Chicken'; een broodje met kip, een currydressing en kruidenkaas. En dat beviel mij heel goed.
Onder het motto "wat ze ginder kunnen, kan ik ook", ging ik thuis aan de slag met de ingrediënten. Ik  gaf er een beetje mijn eigen draai aan door met ciabatta te werken en ik voegde wat extra groentjes toe zodat het geheel toch iets gezonder werd én beter vulde. Lekker als lunch maar het heeft hier ook al als avondeten op het menu gestaan en zelfs het Lief vond dit ruim voldoende. Dat wil al heel wat zeggen, trust me!

Ingrediënten

 • halve ciabatta
 • 30g kruidenkaas met look
 • 1/2e kipfilet
 • kipkruiden
 • sla (naar keuze; rucola, veldsla, gemengde sla, ... wat je graag lust of in huis hebt)
 • 1/2 courgette
 • 1/4 komkommer, in plakjes gesneden
 • pijnboompitten

Currydressing

 • platte kaas
 • 1/2 kl (mild) currypoeder
 • 1/2 kl lookpoeder
 • 1/4 kl kurkuma
 • 1 el appelazijn
 • 1 el olijfolie
 • peper en zout

Bereiding

 1. Meng alle ingrediënten voor de currydressing. Opgepast met het kurkumapoeder, het geeft een mooie kleur aan je dressing maar geeft snel ook een wrange smaak. Overdrijf dus zeker niet. Kruid de dressing naar smaak met peper en zout. Zet even weg in de koelkast.
 2. Snijd de courgette in plakjes en gril ze even in een grillpan (heb je dat niet in huis, kan je ze ook altijd even bakken in een gewone pan. Gebruik dan wel wat olie).
 3. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met de kippenkruiden. Bak de stukjes gaar in dezelfde (grill)pan.
 4. Neem de ciabatta erbij en snijd overlangs door. Besmeer de onderkant met de kruidenkaas.
 5. Beleg met de sla.
 6. Leg hierover de plakjes courgette.
 7. En de plakjes komkommer.
 8. Besprenkel met de kipblokjes.
 9. En hierover de currydressing.
 10. Tot slot nog afwerken met de pijnboompitten.
 11. En genieten van je lunch!

No comments:

Post a Comment