November 20, 2019

Hotspot: Moss.

Hotspot Moss: ontbijt van een sterrenchef in Antwerpen - a floral sunset

Het is ondertussen alweer een hele tijd geleden dat het Lief en ik bij Moss gingen ontbijten. Zo lang zelfs dat ik het al bijna vergeten was.
Nochtans is het een plekje om te onthouden. Wil je eens iets anders dan het standaard broodje-ham-kaas-eitje ontbijt, moet je zeker eens een kijkje nemen bij Moss. Moelleux au chocolat als ontbijt? Er zijn slechtere gerechten om me op te staan. Bovendien worden de gerechtjes gemaakt van dezelfde oprichters als l’Epicerie du Cirque. Redenen genoeg dus om hier eens binnen te springen.


Niet zomaar een ontbijtbar

Je kan bij Moss trouwens niet alleen terecht voor ontbijt - wat je trouwens heel de dag door kan bestellen. Pluspunt? I think so! - ook de lunchkaart is er zeer uitgebreid. Zin in een toast of een sandwich? Of toch liever een salade? Ze hebben het er allemaal. Wanneer je Moss binnen wandelt, word je onmiddellijk uitgenodigd door een prachtige toog vol lekkers. Kies iets lekker uit de toog en beslis zelf of je het ter plekke op eet of mee wilt nemen naar huis. Je kan trouwens àlle gerechten ook als take-out bestellen.

Hotspot Moss: ontbijt van een sterrenchef in Antwerpen - a floral sunset

Verrassende combinaties en versgeperste sapjes

Het Lief en ik waren speciaal vroeg opgestaan om ook nog langs de markt te kunnen gaan dus we wilden ons nog niet aan de lunchgerechten wagen. We kozen dus allebei voor een gerechtje uit de ontbijtkaart (en hadden daar zeker geen spijt van). Ik ging voor een heerlijke zout-zoetcombinatie en nam de pancakes met spek (verrassende combinatie vond ik zelf maar het werkt, al had het misschien nét iets minder zoet gemogen) en het Lief koos - zoals hij wel vaker doet - voor de Eggs Benedict met zalm.
Het Lief nam dan wel een veilige keuze met zijn lunch, hij experimenteerde dan weer met de drank. Want bij Moss staat er niet alleen een cappucino, latte macchiato of frisdrank op het menu. Je kan er ook perfect terecht voor een cold pressed juice (hip he?). Ik ben nogal voorzichtig met sapjes omdat er altijd wel 1 ingrediënt in zit dat ik niet (graag) lust dus besloot het Lief maar om het risico te nemen (hoewel, risico… die lust echt alles). Best prijzig zo’n sapje, maar het Lief kon het wel smaken. Ik nam een slokje maar zoals voorspelt… Rode biet ain’t my thing.

Hotspot Moss: ontbijt van een sterrenchef in Antwerpen - a floral sunset

Ontbijt gemaakt door een sterrenchef

Wat Moss nu echt bijzonder maakt is natuurlijk dat het niet zomaar een ontbijtbarretje is maar dat de gerechten die je krijgt voorgeschoteld ook door een echte sterrenchef bereid zijn. Je kan dus zeker zijn dat de gerechten van hoge kwaliteit zijn. Toch zijn de prijzen erg schappelijk en betaal je voor geen enkel gerecht meer dan 15 EUR (behalve een grote salade, die is net een halve euro duurder). Prijs-kwaliteit kan je het dus niet beter treffen dan bij Moss.
Zo, ik weet niet hoe ik je nog enthousiaster kan maken over Moss dan dit (behalve dan door te zeggen dat het interieur er ook erg mooi uitziet). Moss is een ideale plek om de dag goed te beginnen of je nu iets te vieren hebt of niet. Je krijgt er gerechten voorgeschoteld van de hand van een sterrenchef. Misschien krijg je volk over de vloer en wil je thuis een brunch organiseren? Dan kan je perfect ook iets uit de toog bestellen en mee naar huis nemen. Of neem gewoon hele gerechten mee naar huis. Kan ook perfect.

Moss
Volkstraat 11, 2000 Antwerpen
Ma tot za open van 9u tot 16u
Zo open van 10u tot 15u


No comments:

Post a Comment