November 9, 2019

Warme appel-rumdrank

Herfstige appel-rumdrank die je zo weer opwarmt - a floral sunset

Deze zomer kreeg ik als verjaardagscadeautje een superleuke fles rum van mijn 'schoonsiblings'; eentje met mijn naam op en een lieve boodschap erbij. Nu, ik ben alles behalve een rumkenner maar sinds onze reis naar Cuba, voel ik me wel verbonden met de drank (dat komt ongetwijfeld door al die leuke herinneringen). Deze fles smaakte lekker kruidig waardoor hij volgens het Lief niet helemaal geschikt is voor mojito's (ik ben het daar niet helemaal mee eens, soit) dus ging ik op zoek naar nieuwe manieren om hem te gebruiken. Ergens begrijp ik het Lief ook wel, de kruidige smaak van de rum doet eerder aan de herfst denken in plaats van aan zomerse cocktails. Dus ging ik het ook meer in die sferen zoeken. In deze appeldrank komt hij volgens mij dan ook volledig tot zijn recht; de smaak van de rum vult de kruiden in de drank perfect aan.
En ik twijfel er niet aan dat ook andere soorten rum zeer goed bij de appelsmaak passen. Zelfs zonder rum is deze warme appeldrank een aanrader om een regenachtige herfstdag door te komen.

Ingrediënten:

 • 2 appels
 • 1 peer
 • 750 ml water
 • scheutje rum
 • snuifje kaneel of kaneelstokje
 • 1 kruidnagel
 • het sap van een halve citroen (of van 1 limoen)

Bereiding

 1. Verwijder het klokhuis uit de appels en de peer. Snijd in kleinere stukken.
 2. Doe de appels en de peer in een steelpannetje en voeg het water eraan toe. Breng aan de kook samen met de kruidnagel en het snuifje kaneel. Laat 1 uur pruttelen met een deksel op de pot.
 3. Mix de mengeling met een staafmixer en laat nog een uurtje verder pruttelen. Haal het laatste hafluur het deksel van de pot.
 4. Zeef het appelsap in een kan.
 5. Voeg het citroensap toe en vergeet niet om ook een flinke scheut rum toe te voegen (als je dat wil natuurlijk).

No comments:

Post a Comment