March 28, 2018

Paastaart.

Chocolade Paastaart - a floral sunset
Het is bijna Pasen en hoewel ik al zelf mijn eigen paaseitjes maakte, had ik toch nog een idee voor een ander paasgerechtje, en wel een paastaart. Ideaal voor wanneer je niet goed meer weet wat te doen met al die chocolade-paaseieren. Grote eieren kan je smelten en bij het beslag toevoegen (gebruik misschien wat meer bloem in dat geval) en de kleine eitjes gebruik je in de vulling en als decoratie. 
Ik weet niet of je het ziet, maar ik probeerde mijn taart ook in de vorm van een eitje te snijden. Of dat nu gelukt is of niet, laat ik aan jullie over om te beslissen maar natuurlijk is dat niet nodig wanneer je deze taart zelf maakt want waarom zou je zomaar stukken taart weg smijten (ik smikkelde die van mij natuurlijk gewoon op)?  

March 24, 2018

Knolseldersoep.


Ik probeer al een tijdje opnieuw gezonder te eten - en toegegeven, niet altijd even succesvol - maar één van de dingen die ik heb ingevoerd in mijn leven nu is om wekelijks soep te maken. Op zondag maak ik (of het Lief) dan een grote pot soep waar ik maandagmiddag ook nog van eet en de rest wordt ingevrozen. Op die manier hebben we ook nog reserve voor de drukkere weekends wanneer we geen tijd hebben om soep te maken. 
Je raadt het al, deze knolseldersoep is zo'n receptje dat ik op zondag eens maakte en hoewel het een heel klassiek soepreceptje is (ui, prei, knolselder), wou ik het toch graag met jullie delen omdat het gewoon zo lekker is. Bovendien is knolselder voor mij ook zo'n groente waarmee ik niet altijd weet wat ik ermee moet maken. Voor diegenen die zich soms dezelfde vraag stellen; soep is the way to go.  Een extra voordeel; 't is nog eens supergezond ook. Daarnaast is de structuur van de soep ook vrij dik, waardoor je snel voldaan bent en je dus ook geen 3-4 kommen nodig hebt om je honger te stillen. Je hoort het, ik raad het iedereen aan om dit soepje is te proberen.

March 21, 2018

7 outfits van afgelopen maand.

februari outfits - a floral sunset
Er is weer een maand voorbij wat betekent dat ik weer enkele van de outfits die ik tijdens die maand droeg met jullie deel. Ik ben nog een beetje op zoek naar hoe ik dit het beste kan doen, of toch tenminste naar een manier waarop ik de outfits iets fotogenieker kan vastleggen. Tot ik daaruit ben of een geniale ingeving heb gekregen, moeten jullie het voorlopig doen met donkere gsm-foto's die in onze slaapkamer zijn getrokken. Just so you know, ik doe mijn best. Maar dus, hier 7 random outfits uit de afgelopen maand (ahja, ik kies de foto's dus gewoon willekeurig, zodat jullie niet denken dat ik elke dag schoenen aandoe bijvoorbeeld, want ja, er zijn dagen dat ik niet eens het huis uitkom... oepsie).

March 17, 2018

Video: onze reis door Indonesië.

De laatste tijd heb ik het zo ongelooflijk druk gehad, er moet precies van alles tegelijkertijd geregeld worden. Op de rustigere dagen val ik dan ook bijna standaard op de zetel in slaap. Door al die drukte heb ik dus geen tijd gehad om nieuwe blogposts te schrijven. Geen zorgen, vanmiddag heb ik een hele middag vrij gehouden om aan mijn blog te werken dus er zullen hopelijk snel weer wat nieuwe tips/ recepten/ hotspots en andere zaken online verschijnen. Ik ga dus vandaag aan de slag daarmee en in afwachting daarvan wou ik jullie een ander projectje tonen. Zoals jullie je misschien nog herinneren, gingen het Lief en ik afgelopen zomer naar Indonesië op reis. We namen ook een GoPro camera mee en namen niet alleen foto's maar hebben ons ook laten gaan met de video's. Ik heb er heel hard aan gewerkt en hoewel het de eerste keer was dat ik een video bewerkte/monteerde, ben ik best wel fier op het resultaat. Hopelijk vinden jullie hem ook leuk:

March 14, 2018

Chocolade-hazelnoot paaseieren

Chocolade-eieren - a floral sunset

Pasen heb ik altijd een beetje een rare feestdag gevonden. Als je klein was, ging je paaseieren rapen in je eigen tuin en in die van je grootouders (zo ging dat er bij ons thuis toch aan toe in ieder geval), maar echt gevierd werd die dag nooit. Vind ik wel grappig eigenlijk, Kerstmis is één van die typische dagen waarop de familie samen komt, maar Pasen wordt - bij ons alleszins - vaak "vergeten". 
Soit, of we die verrijzenis van Jezus nu vieren of niet, ik wou het eigenlijk hebben over die paaseieren. Want, na al die jaren, zijn paaseieren toch altijd een constante gebleven, hoewel ik ze niet meer ga rapen in de tuin (tenzij iemand er nog voor mij wilt verstoppen, natuurlijk). Uit nostalgie (en omdat chocolade gewoon kei lekker is), besloot ik om dit jaar zelf eens een poging te wagen tot het maken van chocolade eieren. Mijn favorieten zijn de witte met praliné, maar om de lat niet meteen té hoog te leggen besloot ik me vooral te focussen op de pralinévulling. Die witte laag hou ik voor volgend jaar. Ik zeg er wel even bij dat dit een enorm smerig klusje is, je mag niet bang zijn om je handen vuil te maken. De chocolade zal smelten in je handen, ik geef het je maar mee.