December 20, 2017

Hotspot Rotterdam: Vlaamsch Broodhuys.

Hotspot Rotterdam: Vlaamsch Broodhuys - a floral sunset

Dit keer geen hotspot uit Antwerpen maar eentje op verplaatsing. Afgelopen weekend ging ik met enkele vriendinnen van onze Cubareis op minitrip naar Rotterdam en daar ontdekte ik enkele leuke plaatsen! Onze hostel was top (later misschien nog meer daarover maar moest ik het vergeten: King Kong Hostel is the place to be) en centraal gelegen wat natuurlijk altijd een pluspunt is. We wandelden vooral veel in Rotterdam - op zoek naar een kerstmarkt die we niet vonden - en omdat je van wandelen honger krijgt, gingen we op zoek naar een leuke lunchplek. We gingen oorspronkelijk bij Lillet kijken maar daar hadden ze jammer genoeg het eerstvolgende halfuur geen plek vrij. Gelukkig was er naast het Vlaamsch Broodhuys, waar we dan natuurlijk binnen moesten stappen. 


Wat?


Ik heb ondertussen ontdekt dat het Vlaamsch Broodhuys een keten is binnen Nederland en dat er heel wat vestingen zijn. In een Broodhuis staat natuurlijk brood centraal. Je kan er dan ook zoals bij een bakker, je brood komen kopen dat je dan thuis op smult of je kan er zoals wij gezellig komen lunchen. In (bijna) alle gerechten is het zuurdesembrood waar de keten bekend voor staat (althans zo heb ik begrepen uit de website) verwerkt en als dessert kan er altijd nog een taartje bij nemen, moest je dat willen. Taart rechtstreeks van bij de bakker, kan toch niet slecht zijn he?


Lekker?

De taart hebben we deze keer gelaten voor wat het was maar we aten met veel plezier onze lunch op. We gingen allemaal voor een andere variant van "Dimitri's boterhammen" in de warme of koude versie. Ik nam zelf gegrilde boterham Tuna Melt en had me even mispakt aan de scherpe smaak van de kaas (maar ja, wat wil je anders in Nederland). Gelukkig was de boterham niet overal even dik belegd met de kaas want de kaas buiten beschouwing gelaten, was het echt heel lekker. Vooral de dipsaus die erbij geserveerd werd kon me zeker bekoren! Ook mijn reisgenoten heb ik enkel lovende dingen over hun gerecht horen zeggen en als we het er met vijf over eens zijn, moet het wel waar zijn!

Hotspot Rotterdam: Vlaamsch Broodhuys - a floral sunset

Gezellig?

Natuurlijk was de hele zaak aangekleed in kerstthema en dan ben ik snel overtuigd. Alle decoraties die bij deze tijd van het jaar horen, kunnen in mijn ogen een krot nog gezellig doen lijken. Maar zelfs zonder de kerstdecoratie was het erg leuk tafelen bij het Vlaamsch Broodhuys. Veel hout, warme kleuren, kortom een leuke inrichting maar laat ik het vriendelijke personeel niet vergeten. Mensen zijn in Nederland vaker vriendelijker dan hier in Vlaanderen vind ik (cultuurverschil denk ik), maar hier waren ze wel erg behulpzaam. Verschillende mensen kwamen regelmatig vragen of ons al alle nodige informatie werd gegeven, of we nog voldoende hadden, of we iets bij wilden bestellen, ... . Echt hele lieve mensen!

Waar?

Aan het aantal mensen te zien, is dit toch een leuke lunchplek voor heel wat Nederlanders want de 2u dat we er gezeten hebben, zijn bijna alle tafeltjes de hele tijd bezet geweest. Ik ben niet zo bekend in Rotterdam maar het Vlaamsch Broodhuys leek mij vrij centraal gelegen. Na het verderzetten van onze wandeling waren we snel weer in het centrum (koopgoot!) en hebben we na een korte stop in het Centraal Station (er was opeens een grote hagelbui) nog even een bezoek gebracht aan de Markthal en natuurlijk de winkels van Rotterdam.
Nieuwe Binnenweg 127b, 3014 GJ Rotterdam
Ma-za open van 8u tot 18u
Zo open van 9.30u tot 18u


P.S.: Wil je nog meer weten over Rotterdam? Check dan zeker ook de City guide die ik eerder al maakte!


No comments:

Post a Comment