December 16, 2017

Cadeautips voor je lief, ouders en vriendinnen.

De feestdagen zijn voor mij de gezelligste periode van het jaar: kerstmarkten, familiefeestjes, alle lichtjes in de winkelstraten, de kerstbomen en natuurlijk de cadeautjes. Het zijn net die cadeautjes die al wel eens voor wat stress kunnen zorgen (althans bij mij toch) want hoe blijf je jaar na jaar origineel? De beste tip die ik je daarvoor kan geven is om tijdens het jaar al aandacht te besteden aan wat de personen zoal terloops vermelden. Noteer het snel in je telefoon zodat je in december niet te lang moet nadenken. Maar als je een beetje bent zoals ik, dan moet je nu nog je cadeautjes gaan bedenken en verzamelen. Daarom heb ik alvast wat cadeautips verzameld voor verschillende personen in je leven waar je waarschijnlijk cadeautjes voor wilt kopen en ik heb daar ook proberen rekening te houden met verschillende budgetten.

Cadeautips voor Kerstmis - a floral sunset


Cadeau voor je lief

Ik weet niet hoe het zit met jouw lief maar dat van mij kan ik niet blij maken met gadgets, verzorgingsproducten of kleren. Allemaal uitgesloten. Maar er zijn een aantal zaken waar ik gegarandeerd mee scoor. Gin is er daar eentje van. Hier zijn nog zo'n aantal zaken die altijd succes hebben: 

kerstcadeautips voor lief - a floral sunset
1. Horloge (bijvoorbeeld dit): een tijdloos cadeautje dat altijd van pas komt. Zelfs als je lief al een horloge heeft, kan het nog vind ik. Een reserve-exemplaar komt toch altijd van pas? Natuurlijk, na 5 horloges kan je misschien wel eens voor een ander cadeautje uit de lijst gaan!

2. Tickets voor een comedyshow, optreden of cinema: tenzij je lief een echte huismus is, is de kans vrij groot dat hij blij zal zijn met dit cadeautje. Pluspunt is dat je dit zo duur of goedkoop kan maken als je zelf wilt. Zo koop je bijvoorbeeld al cinematickets vanaf 16,15 EUR of je kan hem echt verwennen door dure tickets te kopen van dat ene concert dat hij heel graag wil zien (of festival?)

3. Gin (of whiskey/rum/bier): ik zei het al, het Lief is zot van gin en vorig jaar deed ik hem dan ook deze fles cadeau. Ik wist dat die al lang op zijn verlanglijst stond en omdat ik altijd zeg dat zijn verzameling gin al groot genoeg is, zag hij het ook niet aankomen dat ik hem dit cadeau zou doen. Soms moet je dus ook wat bluffen om het verrassingseffect te vergroten.

Cadeau voor je ouders

Cadeautjes voor ouders vind ik heel moeilijk om te geven. Ik heb vaak de neiging om al snel iets praktisch te geven - en geef toe, niemand krijgt graag iets praktisch - en omdat ik voor mijn beide ouders 1 cadeautje koop, moet ik ook iets vinden wat ze allebei leuk zullen vinden. Ik probeer daarom altijd iets te zoeken dat hen wat qualitytime oplevert. De volgende cadeautjes zullen daarom ook wel scoren bij alle ouders denk ik:

kerstcadeautips voor je ouders - a floral sunset

1. Een wellness arrangement: het Lief en ik zijn grote fan van de Schranshoeve en deden in het verleden dan ook al een cadeaubon van deze privésauna cadeau aan mijn ouders (bij het Lief zorgt zijn zus voor de cadeautjes ;-) ) Ik geef toe, niet meteen het goedkoopste cadeautje maar ik krijg altijd zoveel van mijn ouders dat ze het zeker eens verdienen.

2. Een ontbijtbon of een bon voor een etentje: hoewel ik hier een foto van een ontbijtbon heb gezet, ben ik eigenlijk niet zo'n fan van dit type bons. In plaats van een bongobon te geven, geef ik dan liever rechtstreeks een cadeaubon van hun lievelingsrestaurant. Is toch net iets persoonlijker.

3. Een wijnpakket: mijn ouders lusten allebei al wel eens graag een glaasje wijn, een bon van een wijnhandelaar of een wijnmand (het moet niet altijd bier zijn) is dus ook altijd een leuk cadeautje. 

4. Weekendje weg: en als het al eens wat meer mag zijn kan je je ouders natuurlijk altijd een weekendje weg cadeau doen. Ik heb er al eens over nagedacht om hen een verrassingsweekend te geven en alles zelf te boeken en in orde te brengen maar omdat dat praktisch toch niet erg gemakkelijk bleek te zijn, grijp ik hiervoor al snel terug naar een bongobon. Klinkt kostelijk maar je hebt al bons vanaf 59,90 EUR. Als jij - in tegenstelling tot mij - dan nog broers of zussen hebt, kan je samen leggen en dan valt de prijs voor zo'n topcadeau al bij al nog goed mee, vind ik!

Cadeau voor je vriendinnen

Meestal als we met vriendinnen kerstcadeautjes uitwisselen, ligt de lat vrij laag en gaat het om €10 of €15-cadeautjes. De uitdaging is dan om met een beperkt budget toch een leuk cadeautje te geven en trust me, dat klinkt vaak makkelijker dan het is. Gelukkig heb ik al wat research gedaan op internet en kwam ik volgende voltreffers al tegen die elk van je vriendinnen wel zal weten te appreciëren.
kerstcadeaus voor je vriendinnen - a floral sunset


1. Yves Rocher geschenkset: de laatste tijd ben ik grote fan van Yves Rocher en toen ik weer eens op hun website zat rond te surfen, ontdekte ik dit geschenkpakketje. Beste van al? Het kost nog geen 10 EUR!

2. Dille en Kamille pakket:  Eén van de beste winkels om iets te shoppen voor één van je vriendinnen is Dille & Kamille. Bovendien vindt je er iets voor elk budget. Perfect dus!

3. Een boek/cd/lp: Eveneens een cadeautje waarbij je heel gemakkelijk zelf je budget kan bepalen en een leuk boek of cd (ja, ik luister nog naar cd's, ik ben oldschool) is altijd welkom. Hier alvast enkele van mijn favorieten:


No comments:

Post a Comment